Obavijesti Video Pretražite Navigacija
2.000 litara u tanku

Koćarica se nasukala i potonula, istječe nafta

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sinoć se kod Drvenika Velog nasukala i potonula koćarica.

Oko 3:00 sata ujutro 14-metarska koćarica Alcaida, u vlasništvu Ribarskog obrta Fina iz Segeta Donjeg, potonula je rano jutros nakon udara u dno kod rta Jelinak na ulazu u Trogirski zaljev. Na koćarici su se nalazila tri člana posade, od kojih nijedan nije ozlijeđen, javila je Državna uprava za zaštitu i spašavanje. Kod otočića Kluda spasila ih je brodica splitske registarske oznake, nakon čega je posada prekrcana na policijski gumenjak koji je na mjesto nesreće uputila Nacionalna središnjica za traganje i spašavanje na moru. Brodolomci su potom prevezeni u Seget Donji. 

Pročitajte i ovo Ilustracija Kod Novog Vinodolskog Iz mora izvučeno tijelo mrtve žene: Uočeno je još noćas, ali se čekalo zbog juga Ilustracija Mladi se iznenadili FOTO Prvi put nakon 25 godina zabilježen rijedak fenomen: Stručnjak objasnio o čemu je riječ

Policiji je, kako se doznaje, zapovjednik ribarice D.E. (59) iz Segeta Donjeg potvrdio kako su prvo udarili u rt, a zatim je ribarica potonula. Na ribarskom brodu se u trenutku potonuća nalazilo 2000 litara goriva plavog dizela pa je došlo do onečišćenja mora, zbog čega je u 6 sati jutros aktiviran Županijski stožer za iznenadna onečišćenja.

Na mjestu onečišćenja nalazi se brodica Lučke ispostave Milna, brod 'Florijan' DVD-a Kaštela s branom i disperzantima, a u sprječavanje i sanaciju onečišćenja uključit će se i tvrtka Cian te ronioci tvrtke Dubina.

Ministarstvo je priopćilo i da je Nacionalna središnjica za traganje i spašavanje na moru dobila je noćas u tri sata dojavu splitske pomorske policije o koći u čiji je trup prodrlo more kod Drvenika i koja se bez uspjeha pokušava nasukati na otočić Kluda kako bi spriječila potonuće. Policija je alkotestom utvrdila da je zapovjednik imao 0,64 promila alkohola u krvi, dok kod ostalih nije zabilježen alkohol u krvi.

Tijekom dana posada će biti ispitana u Lučkoj ispostavi Trogir kako bi se utvrdile okolnosti ove pomorske nesreće, priopćeno je iz Ministarstva mora, prometa i infrastrukture. (A.E./T.Š./Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene