Obavijesti Video Pretražite Navigacija
''Prepoznala da je teško bolestan''

Društvo primarnih pedijatara: Nije bilo propusta pedijatrice Kaleb u slučaju smrti dječaka u Metkoviću

Dr. Ksenija Kaleb, pedijatrica Doma zdravlja Metković (Foto: Dnevnik.hr)
Dr. Ksenija Kaleb, pedijatrica Doma zdravlja Metković (Foto: Dnevnik.hr) DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija +0 Dr. Ksenija Kaleb, pedijatrica Doma zdravlja Metković (Foto: Dnevnik.hr) Galerija 1/1 >>
Hrvatsko društvo za preventivnu i socijalnu pedijatriju Hrvatskog liječničkog zbora (HLZ) ocijenilo je u petak kako pedijatrica iz Doma zdravlja Metković Ksenija Kaleb nije počinila propust prilikom medicinskog zbrinjavanja tragično preminulog dječaka Gabrijela Bebića.

"Duboko potreseni smrću desetogodišnjeg Gabrijela iz Metkovića pratimo izvješća inspekcije Ministarstva zdravstva i Hrvatske liječničke komore (HLK) o kojima dobivamo neslužbene informacije iz medija", navodi se u priopćenju koje u ime Upravnog odbora Hrvatskog društva primarnih pedijatara potpisuje predsjednica Đurđa Španović.

Pročitajte i ovo Policija, ilustracija Udaljio se na Laništu Pronađen 14-godišnjak zbog kojeg je policija aktivirala alarm koji se pali samo iznimno Jean-Luc Blachon na konferenciji za medije otkrio ih tužitelj Jezivi novi detalji u slučaju pronalaska ostataka dječaka Emilea, stanovnici su to mjesto počeli nazivati ukletim

Prema tim informacijama, komisija HLK-a tereti Kseniju Kaleb za nepravilno postupanje u dijelu događanja u kojem je ona sudjelovala kao liječnica. Hrvatsko društvo primarnih pedijatara na osnovu dostupnih informacija smatra da u postupanju Ksenije Kaleb nije bilo propusta, ističe se u priopćenju.

"Ona je kao pedijatar primila i pregledala dječaka, ispravno prepoznala da je teško bolestan, da mu je potrebno hitno bolničko liječenje, te ga predala u ruke kolegama iz hitne službe koji su nastavili daljnje zbrinjavanje i transport u bolnicu u Splitu", stoji u priopćenju.

Hrvatsko društvo primarnih pedijatara ujedno upozorava na nedostatke u zdravstvenoj skrbi za djecu, prije svega na preopterećenost pedijatrijskih ordinacija prekobrojnim pacijentima, opremljenost ordinacija, nedostupnost laboratorija i drugih dijagnostičko terapijskih postupaka. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene