Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Dobili potporu premijerke

Društvo političkih zatvorenika za istraživanje komunističkih zločina

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Jadranka Kosor primila je predstavnike Hrvatskog društva političkih zatvorenika i tom prigodom istaknula da je Hrvatska po prvi puta ove godine obilježila 23. kolovoza, Europski dan sjećanja na žrtve svih totalitarnih i autoritarnih režima, čije su žrtve bili i članovi ovog Društva.

Predstavnici Hrvatskog društva političkih zatvorenika dali su punu potporu vladi u istraživanju komunističkih zločina, na čemu će i osobno ustrajati, priopćeno je iz vladinog Ureda za odnose s javnošću.

Razgovaralo se također i o projektima Društva, a predsjednica vlade obećala je pomoć u njihovoj realizaciji. Tako se govorilo i o dovršetku filma o bivšem kazneno-popravnom domu u Staroj Gradišci kroz koji je, kako su istaknuli, prošlo 32 posto svih političkih zatvorenika u bivšoj državi.Predsjednica vlade Jadranka Kosor prihvatila je poziv Društva da zajedno obiđu Staru Gradišku, a nazočit će i Skupštini Društva sredinom listopada, stoji u priopćenju. (Hina)

Pročitajte i ovo Fotografija Alekseja Navaljnog ruski oligarh Cure nepoznati detalji, bio je uključen u razmjenu zarobljenika među kojima je bio i Navaljni: Sastao se s Putinom u vrijeme njegove smrti? Riječki karneval Filmski scenarij Nevjerojatan plan za bijeg iz zatvora u Rijeci: Iskopali tunel, htjeli se izgubiti među maškarama

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene