Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Druga večer na Ultri

FOTO Policija je privela 99 osoba, naplatila tisuće eura kazni, droge nije falilo, raspliće se i krađa lančića

Drugi dan Ultra Europe 2023 - 1
Drugi dan Ultra Europe 2023 - 1 Tom Dubravec/Cropix
Aktualno Galerija Drugi dan Ultra Europe 2023 - 1 Drugi dan Ultra Europe 2023 - 1 Foto: Tom Dubravec/Cropix Drugi dan Ultra Europe 2023 - 4 Drugi dan Ultra Europe 2023 - 4 Foto: Tom Dubravec/Cropix Drugi dan Ultra Europe 2023 - 3 Drugi dan Ultra Europe 2023 - 3 Foto: Tom Dubravec/Cropix Drugi dan Ultra Europe 2023 - 2 Drugi dan Ultra Europe 2023 - 2 Foto: Tom Dubravec/Cropix +5 Potrgani lančići u Splitu na Utri Galerija 1/10 >>
Održana je i druga noć Ultra Europe festivala u Splitu, a policija je opet imala pune ruke posla.

Prije, za vrijeme i nakon drugog dana javnog okupljanja 'Ultra Europe 2023'', održanog na prostoru sportskog kompleksa Parka mladeži u Splitu, nisu zabilježeni značajniji negativni sigurnosni događaji, u smislu narušavanja javnog reda i mira u većem obimu, ozljeđivanja sudionika javnog okupljanja, niti oštećenja imovine, objavila je splitska policija, ali posla je za njih itekako bilo.

Privedeno je ukupno 99 osoba ( 26 hrvatskih državljana i 73 strana državljana) većinom zbog prekršaja iz Zakona o suzbijanju zlouporabe droga. Tijekom druge večeri naplaćeno je 60.000 eura novčanih kazni.

Dvije osobe su uhićene zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Neovlaštena proizvodnja i promet drogama.

U subotu, oko ponoći, policijski službenici Službe kriminaliteta droga su u zoni održavanja javnog okupljanja od 31-godišnjaka oduzeli ukupno 142 tablete droge ecstasy, 1,6 grama kokaina i digitalnu vagu za precizno mjerenje. Muškarac je uhićen i nad njim je u tijeku kriminalističko istraživanje.

Pročitajte i ovo Ilustracija Druga je (ne)radna nedjelja Donosimo detaljan popis trgovina i šoping-centara, provjerite kad su otvoreni

Prijavljeno je šest imovinskih kaznenih djela

Prijavljeno je šest imovinskih kaznenih djela ( jedna krađa i pet drskih krađa).

U službene prostorije dovedena je jedna osoba koja se dovodi u vezu s počinjenjem ovih kaznenih dijela i u tijeku je kriminalističko istraživanje.

Pročitajte i ovo Lubenice - 4 neretvanske lubenice Počela je sezona najslađeg voća koje je zapravo povrće: "Kvaliteta je izvanredna"

Dovršeno istraživanje krađa lančića - pritvorskom nadzoniku odvedena četiri strana državljanina

U subotu nakon zaprimljene informacije o krađi lančića na mjestu održavanja javnog okupljanja brzim postupanjem policijskih službenika na terenu su iste večeri uhićena četiri strana državljanina. Policijski službenici su dovršili su istraživanje nad dva 24 godišnjaka, 23 godišnjakom i 20 godišnjakom, svi državljani Italije.

Utvrđeno je postojanje osnovane sumnje da su tri muškarca zajednički ostvarili obilježja jednog kaznenog djela Razbojnička krađa i osam kaznenih djela Teška krađa, dok su sva četvorica zajedno ostvarili obilježje jednog kaznenog djela Razbojnička krađa.

Drugi dan Ultra Europe 2023 - 1 Potrgani lančići u Splitu na Utri (Foto: PU splitsko-dalmatinska)

Kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je postojanje osnovane usmnje da su tijekom večeri 7./8. srpnja 2023. godine na mjestu održavanja javnog okupljanja u Splitu oštetili 10 osoba otrgnuvši im lančić s vrata.

Na mjestu događaja je obavljen očevid i pregledom terena policijski službenici su na dva mjesta u plastičnim vrećicama pronašli dio otuđenih lančića.Strani državljani su uz kaznenu prijavu predani pritvorskom nadzoniku.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene