Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Problemi na Šoderici

Borba s Dravom još traje, zatražena pomoć vojske: "Vidjet ćemo kakva će biti situacija u idućim satima"

Aktualno Galerija Barbara Štrbac, novinarka Nove TV Barbara Štrbac, novinarka Nove TV Foto: DNEVNIK.hr Alen Dedi, načelnik stožera CZ općine Legrad Alen Dedi, načelnik stožera CZ općine Legrad Foto: DNEVNIK.hr Borba s rijekom Dravom Borba s rijekom Dravom Foto: DNEVNIK.hr +0 Borba s rijekom Dravom Galerija 1/4 >>
Borba s Dravom još traje. Jezero Šoderica u Koprivničko-križevačkoj županiji se nastavilo prelijevati. Brane se kuće, a na terenu je bila reporterka Dnevnika Nove TV Barbara Štrbac.

Nema mira uz Dravu. Kad su već pomislili da je najgore prošlo, pojavio se novi problem na koji nisu računali. Trenutno su na terenu stotine ljudi koji neumorno rade.

Načelnik stožera Civilne zaštite Općine Legrad Alen Dedi kazao je da nemaju dobre vijesti. "Voda i dalje dolazi u Šodericu iz toka koji si je Drava sama složila i to stvara najveći problem sada", kazao je.

"Tu je oko tisuću ljudi, što vatrogasaca, djelatnika Bistre, mještana, stigli su upomoć iz susjednih županija i općina", rekao je Dedi.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Ušao u hrvatski zračni prostor VIDEO Pogledajte snimku borbenog aviona u akciji: Hrvatski MiG-21 presreo civilni zrakoplov kod Bjelovara

Navodi da je u utorak utrošeno oko 25.000 vreća. "Broj kamiona s pijeskom ne znam. Negdje oko tisuću metara nasipa smo složili oko Šoderice, gdje je bilo najpotrebnije", rekao je.

Navodi da su u utorak ujutro zatražili i pomoć vojske. "Do sada nismo dobili konačan odgovor. Možda još u ovim trenucima ne treba, no vidjet ćemo kakva će biti situacija u narednim satima", dodaje.

Pročitajte i ovo Damir Barić, zamjenik glavnog ravnatelja policije Za Dnevnik Nove TV Zamjenik glavnog ravnatelja policije otkrio što očekuje Hrvate uhićene u Grčkoj

"Jezero Šoderica je umjetno jezero, ali tu gdje je probila Drava, mještani navode da je tu stari tok Drave nekad davno bio i da je tu 65., 67. Drava probila i da se dogodio takav scenarij", zaključio je Dedi.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene