Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Gdje im je pamet?

Reporterka Dnevnika Nove TV o stanju s poplavama, ali i neodgovornim potezima nekih ljudi: "Mjerodavni mole da se takve stvari ne čine"

Aktualno Galerija Barbara Štrbac, novinarka Nove TV Barbara Štrbac, novinarka Nove TV Foto: DNEVNIK.hr Borba s rijekom Dravom - 1 Borba s rijekom Dravom - 1 Foto: DNEVNIK.hr Borba s rijekom Dravom - 2 Borba s rijekom Dravom - 2 Foto: DNEVNIK.hr +0 Borba s rijekom Dravom - 3 Galerija 1/4 >>
Legrad, Drnje i Sigetec i dalje se bore s rekordnom Dravom. Jezero Šoderica, u koje je jučer prodrla podivljala rijeka, ne može zadržati toliku količinu vode pa se počelo prelijevati.

Na Šoderici u Legradu je bila reporterka Dnevnika Nove TV Barbara Štrbac. Izvjestila je da se naoko vidi kako razina vode i dalje raste.

"Jedna kuća je obranjena malenim, improviziranim zemljanim nasipom. Mještani sad strahuju hoće li borovi i korijenje izdržati. Ovo je situacija koju nitko nije predvidio. Stara Šoderica i nova Šoderica su se spojili. Razina vode raste i nitko ne zna kako do toga dolazi", rekla je.

"Na jezeru se događaju i situacije da čovjek bude na SUP-u. To je vrlo opasno, sve mjerodavne službe upozoravaju da se to ne smije raditi", navodi.

Pročitajte i ovo Pogled iz zraka na uništenu kuću kod Šoderice - 4 Iz minute u minutu Dramatična borba s poplavama, voda uništila kuće: "Nadamo se da će noć biti mirnija od prethodne"

Dodaje da je stariji mještanin ranije popodne otišao na obližnji otočić kako bi vjerojatno pogledao svoje pčele, nije se javljao na telefon supruzi.

"Sve nadležne službe dva su ga sata tražile, desetak - petnaestak ljudi nije radilo na obrani od poplave u tom trenutku nego su tražili njega. Mjerodavni mole da se takve stvari ne čine u ovim uvjetima jer su svi angažirani u spašavanju onoga što se spasiti može", kazala je Štrbac.

"Tu su brojni vatrogasci iz nekoliko županija i mještani, udruge i zaista im ne trebaju situacije u kojima neki rade nepromišljene stvari pa ih je potrebno tražiti, bilo da se bave sportom ili gledaju svoju imovinu", navodi.

Pročitajte i ovo Most preko Neretve Nakon višednevne šutnje Napuknuo spektakularan most preko Neretve: Oglasila se tvrtka Autoceste Federacije BiH

"Jezero malo raste, malo pada, ali uglavnom raste pa se svi ovdje prisutni nadaju kad prođe glavni val da bi se počelo smirivati i da bi mogli imati i jednu mirnu noć", zaključila je Štrbac.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene