Postira
Postira Foto: Grgo Jelavic/PIXSELL

Brod Postira je imao nezgodu zbog kvara u stroju oko podneva u ponedjeljak.


U luci Suđurađ na otoku Šipanu došlo je do oštećenja brodskog vijka Jadrolinijina broda M/B "Postira" prilikom otkazivanja motora kod vožnje krmom.

''Brod na redovnoj liniji za Elafite, za vrijeme isplovljavanja iz luke krmom se naslonio na otočić u uvali Suđurađ te zbog oštećenja vijka i problema s pogonskim motorom nije mogao nastaviti putovanje'', objavili su iz Ministarstva mora, prometa i infrastrukture.

''Prilikom udara nije došlo do prodora mora, nema onečišćenja morskog okoliša i nema ozlijeđenih putnika i članova posade. Brod je sigurno privezan za obližnju obalu uz pomoć izletničkog jedrenjaka koji se našao u blizini'', objasnili su iz resornog Ministarstva.

''U trenutku nezgode na brodu Postira se nalazilo 10 putnika i svi su sigurno prevezeni do kopna. Svi ostali detalji nezgode utvrdit će se nakon pregleda broda od strane stručnih službi. Redovni prijevoz putnika na dubrovačkom području organizirat će se zamjenskim brodovima'', priopćili su iz Jadrolinije.

Jadrolinijin brod (Foto: Jadrolinija) Butković: "Nabava brodova u Jadroliniji nije bila transparetna ni zakonita"
Slika nije dostupna 'Pozivam DORH da provjeri financijsko stanje u Jadroliniji'

Linija broda "Postira" danas će se nastaviti od Gruža do Koločepa brodom "Brenum" te trajektom "Mate Balota" za Lopud i Suđurađ, dok će od sutra liniju preuzeti Jadrolinijin brod "Premuda".
 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju