Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Nositelj liste Mosta u 9. izbornoj jedinici Miro Bulj pozvao je u petak Državno odvjetništvo (DORH) da provjeri financijsko stanje u Jadrolinija zbog, kako je rekao, 67 milijuna kuna preplaćene potpore toj brodarskoj tvrki.


"Tu smo u Jadroliniji zbog 67 miljuna kuna preplaćene potpore Jadrolinije, a oštećen je i državni proračun. To je kazala Agencija za obalni i linijski promet koja je poslala izvješće Jadroliniji da je dužna oko 67 milijuna kuna. O tome su upoznati i ministri Butković, Kliman i Marić," rekao je Bulj na konferenciji za novinare u splitskoj Gradskoj luci.

Vezani članci Miro Bulj sa stanovnicima sinjske okolice spriječio iskrcaj smeća dovezenog iz Vrgorca na odlagalište Mojanka (Foto:Ivo Cagalj/PIXSELL) Drama u Sinju zbog vrgoračkog otpada: Miro Bulj sa stanovnicima sinjske okolice spriječio iskrcaj smeća Miro Bulj na ulasku u Sabornicu skoro pao (Foto: Patrik Macek/PIXSELL) - 3 Mostov zastupnik jedva izbjegao nezgodu u Saboru pa se našalio na svoj račun: ''Uf... Za malo''

Naglasio je i važnost Jadrolinije za nacionalne interes Hrvatske. "Ta tvrtka godišnje ostvaruje promet od 850 milijuna do milijardu kuna", poručio je.

"Pozivamo DORH i Ured državne revizije da provjere podatke (o preplaćenoj potpori) jer je oštećen proračun. Treba ustanoviti na koji se način trošilo, gdje se usmjeravao i gdje će završiti taj novac. Želimo u Jadroliniji spriječiti slučaj INA-MOL, jer se u cijelu priču želi uključiti strateškog partnera iz Estonije," kazao je Bulj. (Hina)