Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Miro Bulj:

'Pozivam DORH da provjeri financijsko stanje u Jadroliniji'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nositelj liste Mosta u 9. izbornoj jedinici Miro Bulj pozvao je u petak Državno odvjetništvo (DORH) da provjeri financijsko stanje u Jadrolinija zbog, kako je rekao, 67 milijuna kuna preplaćene potpore toj brodarskoj tvrki.

"Tu smo u Jadroliniji zbog 67 miljuna kuna preplaćene potpore Jadrolinije, a oštećen je i državni proračun. To je kazala Agencija za obalni i linijski promet koja je poslala izvješće Jadroliniji da je dužna oko 67 milijuna kuna. O tome su upoznati i ministri Butković, Kliman i Marić," rekao je Bulj na konferenciji za novinare u splitskoj Gradskoj luci.

Pročitajte i ovo Primopredaja broda Dalmacija u danskom Hirtshalsu - 4 Ovog ljeta u prometu FOTO Jadrolinija preuzela Dalmaciju: Pogledajte norveški trajekt koji će ploviti Jadranom i što sve nudi Trajekt Oslofjord Skandinavski trajekt plovit će pod Jadrolinijom: "To je unapređenje usluge, komfora i sadržaja"

Naglasio je i važnost Jadrolinije za nacionalne interes Hrvatske. "Ta tvrtka godišnje ostvaruje promet od 850 milijuna do milijardu kuna", poručio je.

"Pozivamo DORH i Ured državne revizije da provjere podatke (o preplaćenoj potpori) jer je oštećen proračun. Treba ustanoviti na koji se način trošilo, gdje se usmjeravao i gdje će završiti taj novac. Želimo u Jadroliniji spriječiti slučaj INA-MOL, jer se u cijelu priču želi uključiti strateškog partnera iz Estonije," kazao je Bulj. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene