Oduševljenje na otocima izazvao je pilot projekt Ministarstva pomorstva prometa i infrastrukture. Od sljedećeg tjedna vikendima će se trajektima putovati 20 posto jeftinije, do početka predsezone.

Galerija


Od sljedećeg tjedna izlet trajektom na Cres i Lošinj - bit će jeftiniji 50 kuna. Povratna karta za Rab stajat će također pedesetak kuna manje.

Vezani članci Slika nije dostupna 'Kapetan nije htio pristati na Zlarin, čak je putnicima pokazao srednji prst' Slika nije dostupna DIRLJIVO PISMO JEDNE MAJKE: 'Trebamo samo malo dobre volje i ljudskosti'

''To je već odavno trebalo napraviti zbog turista, više bi turista dolazilo, jer malo je preskup prijevoz'', smatra Davorin iz Zagreba.

Najviše će uštedjeti oni koji najdalje putuju. Od Splita do Lastova prijevoz za automobil i dvije osobe biti jeftiniji - 194 kune. Povećanju prometa nadaju se ugostitelji na otocima.

''Preko zime je Cres uspavan, šest mjeseci i bilo bi odlično kada bi imali goste preko vikenda'', rekao je Goran Bobić, vlasnik restorana. Cres je gotovo prazan, malo ljudi. Mogli bi profitirati i trgovci, iznajmljivači, turistički vodiči…

''Vjerujem da će u ovom zimskom periodu potaknuti možda neke naše goste turiste da dođu na vikende'', raduje se gradonačelnik Cresa Kristijan Jurjak.

''To će se u konačnici pozitivno odraziti i na popunjenje smještajnih kapaciteta'', kaže Jasna Pavlović iz lokalne turističke zajednice.

Više posla očekuju i brodari. ''Nadamo se kako će ovaj pilot projekt potaknuti putnike da putuju na otoke i tako pridonose razvoju aktivnosti na otocima u ovo razdoblje van sezone'', rekla je Marija Zaputović Mavrinac, glasnogovornica Jadrolinije.

Ako se ovaj projekt pokaže uspješnim - velika je vjerojatnost da će se uvesti ponovno i to već ove godine, krajem jeseni.
 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr