Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Spuštanje cijena

Oduševljenje na otocima: Vikendima će se trajektima putovati puno jeftinije

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Oduševljenje na otocima izazvao je pilot projekt Ministarstva pomorstva prometa i infrastrukture. Od sljedećeg tjedna vikendima će se trajektima putovati 20 posto jeftinije, do početka predsezone.

Od sljedećeg tjedna izlet trajektom na Cres i Lošinj - bit će jeftiniji 50 kuna. Povratna karta za Rab stajat će također pedesetak kuna manje.

Pročitajte i ovo Ilustracija Teške riječi Milanović se obrušio na Plenkovića: "Brodogradnja propada, a njega zanimaju samo poslovi iz kojih se pune crni HDZ-ovi fondovi" Na trajektu Faros zaglavila se rampa Linija Stari Grad-Split VIDEO Lupali da otvore zaglavljenu rampu na trajektu: "Totalni je promašaj"

''To je već odavno trebalo napraviti zbog turista, više bi turista dolazilo, jer malo je preskup prijevoz'', smatra Davorin iz Zagreba.

Najviše će uštedjeti oni koji najdalje putuju. Od Splita do Lastova prijevoz za automobil i dvije osobe biti jeftiniji - 194 kune. Povećanju prometa nadaju se ugostitelji na otocima.

''Preko zime je Cres uspavan, šest mjeseci i bilo bi odlično kada bi imali goste preko vikenda'', rekao je Goran Bobić, vlasnik restorana. Cres je gotovo prazan, malo ljudi. Mogli bi profitirati i trgovci, iznajmljivači, turistički vodiči…

''Vjerujem da će u ovom zimskom periodu potaknuti možda neke naše goste turiste da dođu na vikende'', raduje se gradonačelnik Cresa Kristijan Jurjak.

''To će se u konačnici pozitivno odraziti i na popunjenje smještajnih kapaciteta'', kaže Jasna Pavlović iz lokalne turističke zajednice.

Više posla očekuju i brodari. ''Nadamo se kako će ovaj pilot projekt potaknuti putnike da putuju na otoke i tako pridonose razvoju aktivnosti na otocima u ovo razdoblje van sezone'', rekla je Marija Zaputović Mavrinac, glasnogovornica Jadrolinije.

Ako se ovaj projekt pokaže uspješnim - velika je vjerojatnost da će se uvesti ponovno i to već ove godine, krajem jeseni.
 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene