Obavijesti Video Pretražite Navigacija
PROSVJED LIČANA

Okončana drama ispred HDZ-a, Milinović ustvrdio: "Naša misija je uspjela, dobili smo što smo htjeli - izbori će biti 9. rujna"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Milinovićevi pobunjenici, koji su danas iz Gospića stigli s pet autobusa u Zagreb, ostali su ispred i u središnjici HDZ-a sve do iza 21:30.

Lički HDZ-ovci izašli su iz središnjice stranke u Zagrebu malo nakon 21:30. Darko Milinović kazao je novinarima: "Naša misija je uspjela, dobili smo jamstvo da će izbori za predsjednika ličko-senjskog HDZ-a biti 9. rujna, imamo izbore. Razgovarao sam s povjerenikom Nekićem i on nam je zajamčio da će izbori biti 9. rujna. Ne može se desiti da će izbori biti odgođeni tri dana ranije. Za izbore u Gospiću spremni smo kadgod oni bili".

Pročitajte i ovo Andrej Plenković na TikToku Ležerno izdanje Plenković obraćanje na TikToku završio posebnim pozdravom, znate li što znači? Ivan Penava predao liste za EU parlament utrka za sastavljanje vlade Penava uputio poruku Plenkoviću: "To je izigravanje naših stavova, upozoravam ga..."

Okupljeni su mu pritom skandirali "Dado, Dado". Nastavio je: "Naša misija je završena, ovo su pošteni, radišni ljudi. Zahvaljujem svima vama, idemo pobijediti 9. rujna, spremni smo i za izbore u Gospiću. Mislili smo da će sve ovo puno kraće trajati. Kad smo krenuli autobusima iz Gospića, da su nam tada zajamčili da će izbori biti 9. rujna, otišli bismo samo zapaliti svijeću dr. Franji Tuđmanu".

Na pitanje zašto im je trebalo toliko da se dogovore, kazao je kako ne zna zašto te dodao da su oni dobili što su tražili. Na pitanje boji li se poraza iz pozadine se začuo smijeh, a Milinović je odgovorio da je Gospić na nogama, "jer su u Gospiću osjetili naše srce".

Nakon što je ranije otkazan sastanak u središnjici stranke, Darko Milinović je izjavio kako je član HDZ-ovog stranačkog izbornog povjerenstva Karlo Ressler samostalno odlučio da sastanka neće biti, jer, kako im je rekao, nema uvjeta za sastanak. „Ovakakav stav nam je neprihvatljiv  te ćemo ostati u Zagrebu, dok ne dođe do sastanka ili dok nam vrh stranke ne kaže kada će se održati izbori za čelnika gospićkog ogranka HDZ-a", rekao je Milinović.

Podsjetimo, lički HDZ-ovci tražili su razgovor s vrhom HDZ-a, na razgovor ih je primio niži ešalon HDZ-a, koji nije pristao na njihove uvijete da sastanku prisustvuje tek pet predstavnika ličkih HDZ-ovaca. „Ressler radi spin i misli da su u Zagreb došli divljaci", izjavio je Milinović nakon sastanka, ponovivši da od vrha HDZ-a traže datum izbora.

Napomenuo je kako je sastanak tražio zadnjih pet dana, a da se ovaj dolazak autobusa u Zagreb ne bi dogodio da su ga ranije htjeli primiti na sastanak. Na pitanje tko je financirao dolazak autobusa u Zagreb, Milinović je rekao da će on sam podmiriti troškove. Na tvrdnje njegovog protukandidata Marijana Kustića da neki ljudi koji su došli autobusima uopće nisu članovi HDZ-a, Milinović je rekao da je 95 posto njih u HDZ-u no da ne može garantirati za sve koji su došli.

Ranije je Ressler rekao kako sastanak s nezadovoljnim ličkim HDZ-ovcima nije održan jer se nisu stekli uvijeti, za to je prozvao Milinovića, a dolazak autobusa pred središnjicu HDZ-a ocijenio je pokušajem pritiska na stranačko središnje izborno povjerenstvo koje će, naglasio je, nastaviti s organizacijom i provedbom stranačkih izbora u županiji. 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene