Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Odvjetnik Dragana Paravinje najavio je žalbu jer, kako kaže, smatra da izrečena presuda ne može opstati na Vrhovnom sudu.


Dragan Paravinja je i na trećem ponovljenom suđenju u slučaju ubojstva Antonije Bilić ponovno proglašen krivim te mu je za ubojstvo i pokušaj silovanja djevojke, pokušaj silovanje jedne žene u BiH te pokušaj silovanje jedne Omišanke izrečena jedinstvena zatvorska kazna u trajanju od 40 godina.

Vezani članci Branko Rafajac Ubojici djevojke u Malom Lošinju sud odredio prisilni smještaj u psihijatrijskoj ustanovi: Bio je u neubrojivom stanju Slika nije dostupna Vrhovni sud presudio: Draganu Paravinji 20 godina zatvora za ubojstvo Antonije Bilić

Paravinja je odluku sudu dočekao sa smiješkom na licu te je ispod glasa prokomentirao - 'bravo'.

Odvjetnik obitelji Bilić nakon presude je ponovno konstatirao kako je ovo suđenje bilo potpuno nepotrebno.

'Ništa novoga ni u čemu. Samo su u pitanju bili modaliteti, a zaboravlja se stvarnost - jedan mladi život je ugašen na način koji nije primjeren ljudskom poimanju osnovnih vrijednosti', rekao je Vinko Ljubičić.

Paravinjin branitelj po službenoj dužnosti odvjetnik Željko Gulišija najavio je žalbu. 'Ako sam dobro shvatio dvije odluke Vrhovnog suda, ovakva presuda na Vrhovnom sudu ne bi mogla opstati', rekao je Gulišija.