Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Odluka Vrhovnog suda

Paravinji ukinuta presuda od 40 godina zatvora

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Draganu Paravinji sudit će se treći put za ubojstvo Antonije Bilić.

Vrhovni sud ukinuo je presudu Županijskog suda u Šibeniku Draganu Paravinji, kojom mu je potvrđena kazna od 40 godina zatvora za teško ubojstvo i pokušaj silovanja maloljetne Antonije Bilić iz Drniša, doznaje Dnevnik Nove TV.

Pročitajte i ovo Ivan Turudić Turudićevi tajni sastanci Predsjednik Visokog kaznenog suda podnio prijavu protiv Turudića Donald Trump Predsjednički imunitet Trump zatražio intervenciju Vrhovnog suda

Vrhovni sud ne dovodi u pitanje da je Paravinja ubio Antoniju Bilić, ali se u obrazloženju navodi da nije dokazano kako je ubojstvu prethodio pokušaj silovanja. Time nije dokazana kvalifikacija teškog ubojstva radi prikrivanja silovanja. Paravinji će se za ubojstvo Antonije Bilić tako suditi i  i treći put.

VIDEO Trenutak kada je Paravinja čuo presudu: Uz psovke izbačen iz sudnice

Ključni dokaz protiv Dragana Paravinje bile su snimke nadzornih kamera kojima je rekonstruirano njegovo kretanja na dan zločina, ali i tragovi žrtvine krvi i sline pronađeni u Paravinjinu kamionu.

Obitelj Bilić: 'Ne želimo davati nikakve komentare'

Obitelj Bilić nije znala za ovu odluku Vrhovnog suda, potvrdio je u telefonskom razgovoru za Dnevnik.hr, otac Antonije Bilić, Mile Bilić. 'To je već drugi put da se slično događa. Ne želimo davati nikakve komentare. Čut ćemo se s odvjetnikom pa ćemo vidjeti što će biti dalje', rekao je Mile Bilić.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene