Dragan Kovačević
Dragan Kovačević Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Bivši šef Janafa Dragan Kovačević najavio je kako će tužiti predsjednika Vlade Andreja Plenkovića jer ga je vrijeđao.


"Zbog uvreda koje ste izrekli prema meni, gruboga miješanja u pravosudni proces te pritiska na pravosudni proces najavljujem podizanje tužbe protiv Vas, kao i zahtjev za skidanje Vašeg imuniteta. Niti nakon upozorenja i molbe da me ostavite na miru niste prestali s napadima u javnim nastupima u kojima se služite uvredama i lažima pa mi je preostaje drugo nego zaštitu potražiti od suda", piše u priopćanju Dragana Kovačevića.

Bivši šef Janafa poziva premijera da se sučeli s njim te mu poručuje da se "potpuno pogubio".

"Ako ste frajer dođite se sa mnom sučeliti na mjesto gdje trebate odgovoriti na pitanja o Vašem grubom kršenju Zakona! Hoćete li se odazvati ili ćete ipak pobjeći kao mali od kužine, kako ste pobjegli i od pitanja pred Saborskim Povjerenstvom?

Andrej Plenković Plenković opleo po oporbi, komentirao i neradnu nedjelju: "Napravit ćemo određene iznimke. Ti ljudi neće smjeti dobiti otkaz"

Svjestan sam da me napadate zbog svoje nervoze i zabrinutosti što će biti s vama kada uskoro ne budete obnašali današnju funkciju. Radite to na ružan, podcjenjivački način svojstven Vama – čovjeku koji se boji nečega i koji se potpuno pogubio i što je netko rekao 'Pukao ko’ kokica'", piše Kovačević, prenosi N1.

"Ja jesam optuženik i svoju nevinost ću dokazati pred Sudom, a ne pred vama koji sve Više pokazujete diktatorske sklonosti, koje se ne pamte u novijoj hrvatskoj povijesti. Niti napadam Vladu niti HDZ, nego svjedočim istinu o Vama osobno i Vašim postupcima.
Vi se pak, kao mali iz buze sakrivate iza Vlade i HDZ-a.

Dragan Kovačević Dragan Kovačević Plenkoviću: "Vi niste Staljin da donosite presude. Ili biste to željeli biti?"

Dragi magistre Plenkoviću Vaše laži i obmana ovoga naroda su došli do kraja. Doći će vrijeme kada će te za to morati odgovarati, kao i za nepoštivanje Zakona ove zemlje.

Vidimo se na sudu", piše u Kovačevićevom priopćenju.

Premijer Plenković je u ponedjeljak rekao da neće doći na sjednicu saborskog Antikorupcijskog vijeća kako ne bi "davao legitimitet političkom igrokazu oporbe koja to radi u dosluhu sa Uskokovim okrivljenikom koji je sa njima u dealu".

"Mi s njegovim uhićenjem i lopovštinom u Janafu nemamo ništa. On možda računa da će na vlast doći netko drugi i da kaže ajde, možda vi iz institucija progona možete biti fleksibilniji prema njemu", rekao je premijer.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju