Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Srpsko tužiteljstvo: Nema optužnice

Dr. Bosanac: Ne želim dizati buku jer su 'oni' tada sretniji

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dr. Vesna Bosanac, ratna ravnateljica vukovarske bolnice, u proteklih je mjesec dana ispitana u policiji, potvrdio je za Dnevnik.hr Krunoslav Borovec.

Glasnogovornik ministra unutarnjih poslova Borovec nije htio govoriti o drugim detaljima te nas je uputio na Državno odvjetništvo. U DORH-u pak nisu htjeli ništa više komentirati objasnivši da je sve tajno u ovoj fazi postupka te da ne mogu reći ništa više osim ovoga što nam je već rečeno iz MUP-a.

Pročitajte i ovo Dokumenti Oglasila se i odvjetnica Na prijevaru preuzeli vrijedne dionice: Potvrđena optužnica protiv ministrovog sina i njegovog punca Vlasta Pavić i Milan Bandić šteta 100.000 eura Bivša gradonačelnica Zagreba optužena da je izvukla novac iz tvrtke Putinova masera

>> Purda: Ne bih na prosvjede, previše se psuje protiv Vlade

>> Vesna Bosanac primila zahvalnicu Udruge hrvatskih pacijenata

Zamjenik srbijanskog tužitelja za ratne zločine i glasnogovornik toga tužiteljstva Bruno Vekarić izjavio je da ne postoji optužnica protiv negdašnje ravnateljice vukovarske bolnice dr. Vesne Bosanac.

Vekarić: Htjeli smo izjavu zbog preispitivanja i zatvaranja starih vojnih predmeta

'Samo smo zamolili DORH da uzme izjavu od jednog svjedoka u cilju preispitivanja i zatvaranja starih vojnih predmeta', rekao je Vekarić, naglasivši da informacije o optužnici protiv Vesne Bosanac nisu točne.

Vekarić je dodao kako srbijansko tužiteljstvo više ne želi ulaziti u razne netočne informacije koje stižu iz raznih medija u Hrvatskoj. Rekao je kako je među takvim informacijama bila i ona da se 390 branitelja nalazi na listi tužiteljstva, zatim da tužiteljstvo 'juri Fabera', te sada informacija o optužnici protiv Vesne Bosanac što, kako je naglasio, također nije istina.

U službenom priopćenju srbijanskog tužiteljstva navodi se kako "povodom još jedne u nizu netočnih informacija u hrvatskim medijima, Tužiteljstvo za ratne zločine Republike Srbije informira javnost da nije podiglo optužnicu protiv dr. Vesne Bosanac, ravnateljice Vukovarske bolnice".

Srbijansko Tužiteljstvo za ratne zločine će, kako se ističe u priopćenju, nastaviti u skladu s najvišim pravnim standardima, izvan političkih interesa i utjecaja, procesuirati osumnjičene za ratne zločine, oslanjajući se na ustanovljena načela regionalne suradnje.

Dr. Bosanac ne želi dizati buku oko ovoga jer su tada 'oni' sretniji

Dr. Vesna Bosanac jutros nam je rekla da zna za postojanje optužnice protiv nje, ali na nju ne želi trošiti previše riječi.

'Ja sam znala za to još dok sam svjedočila u Haagu, te uz mene terete i pokojnog dr. Juraja Njavru', rekla nam je dr. Bosanac.

Kaže da ne želi davati nikakve komentare i davati na važnosti toj srpskoj optužnici jer je terete za loše postupanje prema srpskim ranjenicima.

'A to što su Srbi onemogućili dotok struje, vode i lijekove, to kao nikome ništa?', pita se dr. Bosanac.

'Na godišnjem sam odmoru i uživam sa svojim unukom. Svi me zovu, a ja im poručujem da se ne uzrujavaju jer što više dižemo buku i o tome govorimo 'oni' su sretniji', poručila je dr. Vesna Bosanac.

Herojska borba za spas svakog pacijenta

Tijekom krvavih borbi u Vukovaru na dan je na bolnicu padalo 500 do 700 projektila, a bilo je dana kad je u bolnicu dolazilo i do 90 teških ranjenika.

Opsada Vukovara trajala je 86 dana, 3.400 ljudi je ozlijeđeno, a ukupno je obavljeno 2.200 operacija, što u prosjeku tih dana dnevno iznosi oko 22 operacije. Najviše je bilo u jednom danu 86 operacija, a najmlađa operirana osoba imala je samo šest mjeseci dok je najstarija operirana osoba imala 104 godine.

Procjenjuje se kako je kroz vukovarsku bolnicu u tijeku rata prošlo 3470 ranjenika, a njega se pružala i hrvatskim i srpskim ranjenicima.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene