Obavijesti Video Pretražite Navigacija
posao od dva-tri sata

Načelnica o bageru na plaži prepunoj turista: "Ona je najizloženija, more napravi brdo od šljunka..."

Kupače na plaži Šepurine prije nekoliko dana iznenadio je bager koji je počeo s radovima dok je plaža još bila puna turista i kupača. Načelnicu općine Rogoznica Anitu Živković pitali smo što radni stroj radi među kupačima na plaži.

"Plaža na kojoj je snimka, tzv. Šepurina u Rogoznici, najizloženija je plaža svim vremenskim nepogodama i na izravnom je udaru vjetra. Kao posljedicu toga more napravi nanos, brdo od šljunka i onemogućava ulazak u more kupačima", kaže Anita Živković, načelnica općine Rogoznica za DNEVNIK.hr.

Zbog toga se šljunak mora vratiti u prvobitno stanje kako bi korisnici plaže mogli ući u more. Od početka sezone 1. lipnja to je učinjeno dva puta, ističe načelnica.

Video koji smo objavili u petak snimljen je oko 20 sati, potvrđuje to i autor snimke, kao i načelnica Živković, koja ističe da je to jedino prihvatljivo vrijeme da se taj posao obavi.

Pročitajte i ovo Bager Wow! To, majstore! Građevinac pokazao trik bagerom kakav se viđa samo na reliju

"S obzirom na to da je posla otprilike 2-3 sata da se plaža vrati u 'prvobitno stanje', a mrak vrlo brzo pada, to vrijeme je jedino prihvatljivo da se posao napravi. Isto tako moram naglasiti da rano jutro između 5-6 sati, kad se razdani, a na plaži nema kupača, opet izaziva nezadovoljstvo pojedinaca jer ih buka budi. A ugostiteljski objekti koji su na plaži negoduju, ako je plaža tako 'brdovita', da potencijalni potrošači u 'širokom luku' zaobilaze istu. I tako se vrtimo u krug", kaže načelnica, kojoj se nezadovoljnici javljaju kad je na plaži "brdo", ali i kad ga bager uklanja.

Pročitajte i ovo Zadar: Radovi tijekom sezone - 8 Suživot turista i strojeva Vijesti s početka turističke sezone u Hrvatskoj: Buka, prašina i zastoji u prometu - "Da dođem u ovakve uvjete, bila bih jako razočarana"

Ovo nije novi problem na plaži Šepurine. Već godinama bager vraća šljunak u more kada se za to pojavi potreba, a bivša načelnica Sandra Jakelić 2018., za vrijeme radova na obnovi šetnice i plaže, najavljivala je nabavku posebnog stroja koji bi ravnao šljunak. Pitali smo načelnicu Živković što je s time.

"Kakav god bio stroj, dolazimo na isto - uvijek će se morati voziti po plaži, bila freza ili bager", pojasnila je Živković zašto se i dalje šljunak na plaži ravna bagerom.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene