Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Izložba inovacija

Doznajte zašto je Hrvatska pri vrhu po dostignućima u znanosti u svijetu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatski inovatori još su se jednom iskazali! S elitne azijske izložbe inovacija u Kuala Lumpuru, vratili su se s 15 odličja!

Svi hrvatski izlošci, od gumenog putnog prijelaza do zlatnog ulja za masažu, privukli su pozornost više od 20 tisuća posjetitelja.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Documenta i Inicijativa mladih Godinu nakon presude BiH šestorci udruge opet tražile da se osuđenima oduzmu odličja Slika nije dostupna O odličjima i činovima Zakon kaže: Osuđenici na najmanje pet godina zatvora gube vojne činove

Veliki interes za suradnju s našim inovatorima pokazala je singapurska agencija, što može pomoći bržoj komercijalizaciji izuma. Na 10 tisuća četvornih metara, predstavljeno je 580 inovacija i znanstvenih otkrića.

'Priznanje sam osvojio za automatizirani stalak za note, osvojio sam broncu. To je stalak koji sam okreće note, imate jednu pedalu, i pritiskom na nju, okrene se nota, kao da ju vi listate', rekao nam je Matej Bošnjak iz Tehničke škole u Zagrebu.

'Naše inovacije su u samome vrhu, možemo reći da su neke od njih i sami vrh znanosti i dostignuća znanosti u cijelome svijetu', ističe Ljiljana Pedišić, predsjednica Hrvatskog saveza inovatora.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene