Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Hrvatski inovatori još su se jednom iskazali! S elitne azijske izložbe inovacija u Kuala Lumpuru, vratili su se s 15 odličja!


Svi hrvatski izlošci, od gumenog putnog prijelaza do zlatnog ulja za masažu, privukli su pozornost više od 20 tisuća posjetitelja.

Vezani članci Voditeljica Documente Vesna Teršelič (Foto: Davor Puklavec/PIXSELL) Godinu nakon presude BiH šestorci udruge opet tražile da se osuđenima oduzmu odličja Slika nije dostupna Hrvatski inovatori dobili 20 odličja na 'Arhimedu'

Veliki interes za suradnju s našim inovatorima pokazala je singapurska agencija, što može pomoći bržoj komercijalizaciji izuma. Na 10 tisuća četvornih metara, predstavljeno je 580 inovacija i znanstvenih otkrića.

'Priznanje sam osvojio za automatizirani stalak za note, osvojio sam broncu. To je stalak koji sam okreće note, imate jednu pedalu, i pritiskom na nju, okrene se nota, kao da ju vi listate', rekao nam je Matej Bošnjak iz Tehničke škole u Zagrebu.

'Naše inovacije su u samome vrhu, možemo reći da su neke od njih i sami vrh znanosti i dostignuća znanosti u cijelome svijetu', ističe Ljiljana Pedišić, predsjednica Hrvatskog saveza inovatora.