Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pazi, snima se!

Pogledajte zašto je ekipa BBC-a došla u Zagreb!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ekipa BBC-a idućih će dana biti na proputovanju kroz Hrvatsku te će kroz pet različitih životnih priča predstaviti Hrvatsku uoči ulaska u EU. Ovu su nedjelju proveli na zagrebačkom Dolcu. Kroz navike kupnje provela ih je jedna kumica.

Objektiv kamere BBC-a zabilježio je najpoznatiju zagrebačku tržnicu. Više od 70 milijuna ljudi širom svijeta uskoro će gledati priču o Hrvatima, tko smo i kako živimo. 'Uskoro postajete zemlja članica Europske unije. Htjeli smo vidjeti tko su zapravo Hrvati i kako žive, kako će članstvo utjecati na malog čovjeka te vas na neki način predstaviti Europi i svijetu', kaže voditeljica BBC World Newsa Kasia Madera.

Pročitajte i ovo Nevrijeme u Zagrebu Žuti meteoalarm Nevrijeme pogodilo Zagreb: Na dio grada pala tuča, pogledajte koji su kvartovi najgore prošli Gužve na biračkim mjestima u Zagrebu Građansko pravo VIDEO/FOTO Građani pohrlili na glasanje: Velike gužve na mnogim biralištima u Zagrebu

A na Dolcu je uistinu cijela Hrvatska na dlanu. Roba na tržnicu stiže iz svih krajeva Hrvatske. A družit ćete se tu sa zanimljivim ljudima, razmijeniti korisne informacije. 'Dolac, ova živopisna tržnica, najbolje ocrtava mentalitet ljudi. Tržnica je spoj specifičnog šarma i gostoljubivih ljudi', kaže Kasia Madera.

>> Šareni Dolac - mamac i za oči i za objektiv

'Mi živimo dobro. Radimo puno, mučimo se, dan nam traje 24 sata. Rano se dižemo, kasno idemo spavati i još donekle funkcioniramo. Sve što proizvedemo prodajemo na dva štanda u Zagrebu', kaže prodavačica Snježana Polić.

I tako svakoga dana već 16 godina. Uz Snježanu i njezinu obitelj priču o Hrvatima - tko smo i kako izgleda naša svakodnevica - ispričat će još četvero Hrvata, od ugostitelja do inovatora. 'Ja mislim da su oni već skužili da smo mi dobar, veseo, komunikativan narod. Već nas vole Englezi', kaže Snježana.

I tako će, kroz oči malog čovjeka, najljepša razglednica biti poslana u svijet.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene