Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Dvogodišnji ugovor

Halo Vlada! Evo koliko će koštati nabava 10.650 pametnih mobitela

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U naredne dvije godine Vlada će uložiti 16 milijuna kuna u nabavku pametnih mobitela i na usluge mobilne telefonije.

Hrvatski telekom dobio je jedinog konkurenta, Vipnet, u natječaju, kojeg je u travnju raspisao Državni ured za središnju javnu nabavu i kojim državna administracija želi nabaviti nove pametne mobitele te produžiti usluge mobilne telefonije.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković sjednica Vlade Plenković: "U ponedjeljak nam sjeda 162 milijuna eura, a zatražit ćemo još 822 milijuna eura" Ilustracija od utorka Loše vijesti za vozače, poskupljuje gorivo: Ovo su nove cijene

>> Guverner HNB-a Boris Vujčić: Vlada napokon ide u dobrom smjeru!

U objedinjenoj javnoj nabavi za 35 državnih tijela (sva ministarstva, Vlada i svi vladini i državni uredi, Ured predsjednika, Sabor...) Vlada je za 16 milijuna kuna nabavila 10.550 pametnih mobitela, 10.650 pretplatničkih brojeva (SIM-kartice), USB-uređaje i 4700 kartica za stickove, računala i tablete te 125 milijuna besplatnih minuta razgovora, 4,7 milijuna SMS- i MMS-poruka, piše Večernji list.

Pojedinačni trošak po korisniku u dvije godine tako će iznositi svega 62,70 kuna, s tim da je u tu cijenu uračunat i smartphone uređaj, uz odgovarajuću tarifu.

Podsjetimo, nakon objave tog natječaja u travnju izbio je medijski skandal, a prve procjene su tad bile da će Vlada potrošiti 40 milijuna kuna. To se, eto nije pokazalo točnim, ali je i dalje riječ o višestruko milijunskom iznosu. U Vladi su postignutom cijenom, razumljivo, iznimno zadovoljni.

Drugi ponuđač u natječaju, Vipnet, bio je ipak preskup za Vladu, s ponudom od 20,6 milijuna kuna.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene