Pravna bitka za izručenje Zdravka Mamića, čini se, još nije gotova. Ministarstvo pravosuđa je u petak Ministarstvu pravde BiH uputilo službeni zahtjev za njegovim izručenjem.

Galerija


Nakon što je Sud Bosne i Hercegovine obustavio postupak izručenja, hrvatsko Ministarstvo pravosuđa, potvrđeno je Dnevniku Nove TV, u petak je Ministarstvu pravde BiH uputilo zahtjev za izručenjem Zdravka Mamića.

Vezani članci Zdravko Mamić (Foto: Pixsell) Mamićev odvjetnik: "Kako da izruče čovjeka koji odgovara za djela od 2004. do 2015., na temelju ugovora iz 2014. godine?" Tjeralica za Mamićem (Foto: MUP.hr) Na stranicama MUP-a objavljena tjeralica za Zdravkom Mamićem. Zahtjev za izručenjem stigao u BiH gdje će biti priveden

Ujedno su dostavili i potrebnu dokumentaciju na osnovi koje bi sud trebao odlučivati o izručenju.

Kako se može čuti iz Ministarstva pravosuđa, nije im jasno zašto je sud u Sarajevu izbjegao tu uobičajenu proceduru i odlučivao u slučaju Mamić iako od Hrvatske nisu ni dobili zahtjev za izručenje.

Da slijedi upućivanje službenog zahtjeva za izručenje najavio je još u četvrtak ministar pravosuđa Dražen Bošnjaković.

"Nakon što Ministarstvo pravosuđa primi svu dokumentaciju od suda mi ćemo postaviti zahtjev za izručenje koji dostavljamo Ministarstvu pravde BiH, a nakon toga odluku o izručenju ili neizručenju donosi Sud BiH", rekao je tada Bošnjaković.