Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Na projektu Cvijetni Hoto grupe dovršena je armiranobetonska konstrukcija te predstavljena šetnica namijenjena građanima Zagreba.


Investitor Tomo Horvatinčić objasnio je kako očekuje da će projekt u potpunosti biti dovršen u roku od 180 dana, a da će tada i svi protivnici ovog projekta shvatiti kako se radi o kvalitetnom sadržaju. 'Armiranobetonska konstrukcija se dobro uklopila u prostor', istaknuo je Horvatinčić.

Vezani članci Slika nije dostupna FOTO: Pogledajte prve snimke kompleksa Cvjetni Slika nije dostupna FOTO: Pogledajte ulaz u garažu u Varšavskoj

Izgradnjom ove konstrukcije završena je prva faza uređenja Cvijetnog trga. Druga faza obuhvaća otvaranje prema Gundulićevoj ulici, a on se očekuje kada se iseli Stomatoločki fakultet dok treća faza obuhvaća otvaranje izlaza prema Ilici kod sadašnjeg restorana Split. Dovršetkom ovog projekta vrijednog 108 milijuna eura otvorilo bi se oko tisuću radnih mjesta.

>> Prekid blokade Varšavske: 'Početak radova bit će provokacija'

>> Horvatinčić: Ne nasjedajte na podvale neradnika

>> Hypo odobrio Hoto Grupi još 27 milijuna eura za Cvjetni prolaz

'Sve potrebne suglasnosti i dozvole za projekt su dobivene, a u samom projektu izgraditi će se nova šetnica površine 2.500 četvprnih metara koja će građanima koji će biti otvoren 24 sata. Uz to, u projektu se nalaze samostojeće kuće i 50-ak luksuznih stanova čija će cijena po četvornom metru biti između 5000 i 8500 eura, a uskoro počinje njihova prodaja. Gotovo 90 posto poslovnog prostora već je iznajmljeno', istaknuo je Horvatinčić koji se osvrnuo i na sve one koji su u Varšavskoj prosvjedovali protiv ovog projekta.

'Sva ko društvo mora imati civilne udruge i želio bih da svaki projekt bude praćen i nadziran kao i ovaj. Onima što su bili u Varšavskoj, sve im opraštam, a nadam se da će i oni meni kad vide šetnicu i puno javne koristi od ovog projekta', zaključio je Horvatinčić. (Hina)

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju