Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Iza rešetaka je

Pijan došao u dvorište susjedu i prijetio mu bombom: Šokirani muškarac sve prijavio policiji

Policija na terenu
Policija na terenu Foto: Maja Biscan/Cropix
Građanin Otoka u Slavoniji došao je u dvorište svoga susjeda i prijetio mu bombom koja je nakon policijske prijave sigurno uništena.

Provedeno je kriminalističko istraživanje nad 59-godišnjakom zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela Prijetnja i Nedozvoljeno posjedovanje, izrada i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari.

Naime, osumnjičeni je 14. srpnja oko 11:30 sati došao u dvorište obiteljske kuće 61-godišnjaka u Otoku i prijetio da će ga ubiti ručnom bombom. No, 61-godišnjak ga je spriječio u toj namjeri istrgnuvši mu bombu iz ruku, nakon čega se 59-godišnjak udaljio s mjesta događaja.

Pročitajte i ovo Pregled policije nakon dojave Četiri su dojave lažne Dojava o bombama na više mjesta u Zagrebu! Objavljeni su detalji prijetećeg maila

Brzom reakcijom policijskih službenika, bomba je na siguran način uništena i izuzeta, a 59-godišnjak je uhićen i priveden u službene prostorije policije. Alkotestiranjem mu je utvrđena prisutnost alkohola u organizmu u iznosu 2,09 g/kg.

Temeljem ishođenog sudskog naloga, policija je obavila pretrage doma i drugih prostorija 59-godišnjaka, osobnog automobila i vikendice koju koristi, no nisu našli predmete kaznenog djela i prekršaja.

Pročitajte i ovo Ilustracija Susjedi u strahu Opsada u Splitu: Tvrdio da ima bombu šetajući gradom, policija pretražuje stan i automobil

59-godišnjak je pritvoren uz kaznenu prijavu.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene