Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sukob zbog Mršića

DORH: Karamarkove izjave tendenciozne i netočne

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Državno odvjetništvo odbacilo je medijske napise i sumnje ministra unutarnjih poslova Tomislava Karamarka u objektivnost odvjetništva pri odbacivanju policijske kaznene prijave bivših čelnika Podravke Darka Marinca i Željka Đurđine te koprivničkog gradonačelnika Zvonimira Mršića.

Nakon odbačaja prijave zbog navodnih nezakonitosti pri kupnji i prodaji Podravkina odmarališta Pirovac dio tiska je, pozivajući se na neimenovane izvore bliske policiji, objavio da je prijava odbačena jer Mršić ima dobre veze u pravosuđu. Ministar Karamarko je, pak, za današnji Jutarnji list kazao kako ima razloga sumnjati u objektivnost koprivničkog Općinskog državnog odvjetništva, među ostalim, i zbog činjenice da su suprug i kći županijske državne odvjetnice u Koprivnici zaposleni u tvrtkama kojima je osnivač Grad Koprivnica.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Mršić tvrdi da nije kriv Mršić: Možda je premijerka htjela da se zasjeni Sabor Slika nije dostupna Mršić kaže da nije kriv 'Nisam kriv, sve je krenulo nakon istupa Polančeca'

'Karamarkove izjave tendenciozne i netočne'

Na upit kakav je stav glavnog državnog odvjetnika Mladena Bajića o Karamarkovim sumnjama glasnogovornica DORH-a Martina Mihordin uputila je na priopćenje Županijskog državnog odvjetništva u Koprivnici u kojemu se navodi da postupanje u navedenom slučaju ni u kojem trenutku nije bilo pod utjecajem političkih, rodbinskih ili bilo kojih drugih odnosa. Odvjetništvo ističe da su tendenciozne, netočne i ničim dokazane tvrdnje da Mršić nije optužen jer ima 'dobre veze u pravosuđu' i da je imao 'specijalan tretman' zbog iznimno dobrih odnosa sa čelnicima lokalnog pravosuđa.

Karamarko neugodno iznenađen

Odbacuju i tvrdnju da je lokalno državno odvjetništvo primijenilo 'blaži kriterij' u ocjenjivanju opravdanosti kaznene prijave. Tvrde kako je riječ o samostalnoj odluci općinske državne odvjetnice koja je radila na predmetu, donesenoj nakon razmatranja kaznene prijave te izvida koje je provelo državno odvjetništvo. Ministar Karamarko za tisak je, pak, izjavio da je neugodno iznenađen odlukom odvjetništva na predmetu na kojemu je zajedno radilo s policijom. Odluku u brojnim detaljima smatra kontradiktornom te ocjenjuje da upravo postupci koprivničkog tužiteljstva otvaraju prostor za politizaciju slučaja.

Borovec: Izjava nije pritisak na pravosuđe

Karamarko je, piše tisak, uvjeren da odbacivanje prijave u slučaju Pirovac te još dva gradska poduzeća nije slučajno te da 'pokazuje namjeru državnog tužilaštva u Koprivnici da štiti interese gradske uprave, zbog čega imam razloga sumnjati u njihovu objektivnost'. Dodao je da je policija već zatražila od Bajića da se provede nadzor i utvrdi utemeljenost odbačaja u sva tri spomenuta predmeta. 'Smatramo da izjava ministra Karamarka nije nikakav pritisak na pravosuđe, to jest državno odvjetništvo. Ministar i MUP samo traže da se objektivno sagledaju sve činjenice i da svaka institucija objektivno radi svoj posao', kazao je glasnogovornik MUP-a Krunoslav Borovec.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene