Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Policija i USKOK istražuju

Podravka: Kazneno prijavljen gradonačelnik Mršić

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Policija i USKOK završili su novu kriminalističku obradu.

Policija i USKOK osnovanao sumnjaju da su dva bivša člana uprave Podravke, rođeni 1950. i 1948. godine, i jedna odgovorna osoba iz Grada Koprivnice, rođen 1966. godine, sklopili štetni ugovor tijekom prodaje Podravkina odmarališta u Pirovcu. Neslužbeno doznajemo da se radi o Darku Marincu i Željku Đurđini. Darko Marinac bivši je predsjednik uprave i već osumnjičen u aferi Spice, a Đurđina je bivši član uprave. Policija je po svršetku kriminalističke obrade utvrdila da je u ožujku 2001.,tijekom prodaje Podravkina odmarališta u Pirovcu, sklopljen štetni ugovor. Tada je spomenuti objekt prodan Gradu Koprivnici za 1,5 milijuna kuna, a ugovorom je definiran početak otplate od 1 godine, rok otplate od tri godine i  zabrana otuđenja na 5 godine kao i obavezu stavljanja objekta u funkciju do 01. lipnja 2002. godine, stoji u priopćenju načelnika Ureda ravnatelja policije Krunoslava Borovca. Dodaje se kako je istragom utvrđeno da je knjigovodstvena vrijednost prodanog objekta u vrijeme sklapanja ugovora iznosila 6 873 638,14 kuna.

Pročitajte i ovo Ilustracija gradnje stambene zgrade Gdje je stambena politika? Za mjesto u garaži traže 20.000 eura, a sve je više prisutan još jedan trend Slika nije dostupna Postavljena privremena Uprava Iz Podravke umiruju radnike: Stabilni smo!

Neslužbeno doznajemo da je među osumnjičenima i gradonačelnik Koprivnice Zvonimir Mršić. 'Nisam upoznat s kaznenom prijavom i za sada o njoj ne mogu govoriti, a o svemu ću se očitovati na tiskovnoj konferenciji', kazao je Mršić koji je ranije za medije izjavio da je prodaja odmarališta bila legalna, te da su Porezna uprava i državna revizija rekle da je sve bilo po zakonu.

Njegova zamjenica, koprivnička dogradonačelnica Vesna Želježnjak izjavila je da je Podravka svoje odmaralište 2001. prodala Koprivnici za 1,5 milijuna kuna te da je taj ugovor potpisao tadašnji gradonačelnik Dražen Sačer, danas član Nadzornog odbora Podravke. Objasnila je da je grad odmaralište 2007. prodao tvrtki Žarka Pavline, šogoru predsjednika Stjepana Mesića, nakon dva javna natječaja kojima su prethodila tri neuspješna natječaja za davanje u najam.

>> Afera Podravka: Šestorici još dva mjeseca pritvora!

U priopćenju policije navodi se kako bivši član uprave Podravke rođen 1948. sklapa Aneks ugovora i potpisuje ga bez prethodne suglasnosti članova uprave i nadzornog odbora, kojim dozvoljava Gradu Koprivnici da nekretninu proda prije roka od 5 godina i bez obaveza da objekt stavi u funkciju. Nakon sklopljenog aneksa, Grad Koprivnica prodaje odmaralište u Pirovcu za 25,2  milijuna kuna, bez da je prethodno izvršeno vještačenje tržišne vrijednosti nekretnine.

Ovlašteni sudski vještak procijenio je da je odmaralište u Pirovcu prilikom zaključivanja prvotnog ugovora iz 2001. imalu tržišnu vrijednost od 26 488 000 kuna, a u trenutku prodaje 2007. godine 36 743 000 kuna. Protiv trojice osumnjičenih policija i USKOK podnijeli su prijavu za kazneno djelo Sklapanje štetnog ugovora Općinskom državnom odvjetništvu u Koprivnici.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene