Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Ustavni sud: "Milanović ne može biti ni mandatar ni predsjednik Vlade ni ako podnese ostavku"

Mršić kaže da nije kriv

'Nisam kriv, sve je krenulo nakon istupa Polančeca'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Gradonačelnik Koprivnice Zvonimir Mršić i njegov SDP tvrde kako je riječ o političkom obračunu, jer u posljednje vrijeme žestoko kritiziraju rad glavnog državnog odvjetnika.

Povodom kaznene prijave protiv njega zbog sporne prodaje gradskog odmarališta u Pirovcu, Zvonimir Mršić sazvao je izvanrednu konferenciju za medije. Ondje je više puta istaknuo da nije kriv za ono za što ga se tereti te tvrdi da je samo provodio odluku Gradskog poglavarstva.

Pročitajte i ovo PR Oglas Grupa Podravka u 2023. povećala prihode i neto dobit uz nastavak rasta plaća i snažne investicije Andrej Plenković i ministri Izbori su sve bliže Plenković otvorio tvornicu tjestenine, poveo i ministre: ''Svatko tko želi raditi, može naći posao''

Mršić je rekao kako vjeruje da nije slučajno što je istraga pokrenuta odmah nakon istupa bivšeg potpredsjednika Vlade Damira Polančeca, koji je prije odlaska s dužnosti rekao da bi istražitelji trebali provjeriti kupoprodaju 'Pirovca'. Mršić naglašava da je odmaralište 2007. na potpuno transparentan način promijenilo vlasnika, jer se poglavarstvo sastajalo radi svake odluke s tim u vezi i sve mjerodavna državna tijela dobila su zapisnike sa sjednica, rekao je, dodavši da su taj postupak ocijenile kao zakonit.

>> Mesić: Nemam ja ništa s Pirovcem, nismo rođaci

>> Podravka: Kazneno prijavljen gradonačelnik Mršić

'Da smo doista postigli tržišnu cijenu potvrdila je Republika Hrvatska, odnosno njezino Ministarstvo financija i dio Porezne uprave koje u rješenju koje je konačno i pravomoćno, dakle, nepobijajuće, utvrđuje da je nekretnina prodana po tržišnoj vrijednosti u trenutku stjecanja', rekao je Mršić. Naglasio je da je grad prvo želio odmaralište iznajmiti te da je zato raspisao tri javna natječaja po kojima bi ga iznajmio za 500 tisuća kuna na godinu, no najbolja ponuda je bila 'teška' 200.000 kuna. Zato se prešlo na prodaju, koja iznosi koliko i 125 godišnjih najamnina.

Na konferenciji za novinare županijskog SDP-a predsjednik Darko Ledinski je naglasio da je 'slučaj Pirovac' najobičnije podmetanje dijela članova koprivničkog HDZ-a, odnosno Damira Polančeca. 'Polančec je najavio da će u svojem političkom padu za sobom povući koga god može. Zato je na odlasku s potpredsjedničke dužnosti izjavio da treba istražiti prodaju odmarališta. Lokalni HDZ i HSS su se kompromitirali aferama u 'Podravki' i sada na svaki način žele u kaljužu uvući i SDP te široj javnosti poručiti da u Koprivnici nema poštenih ljudi', rekao je Ledinski. (I.D./Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene