Policija je u Karlovcu u kamionu među stiroporom otkrila više od 170 kilograma marihuane. Donosimo kako su pali krijumčari. ''Kada su policijski službenici utvrdili koga imaju ispred sebe, njihova prošlost nije ukazivala na to da bi se trebalo raditi o radnicima koji prevoze građevinski teret'', rekao je Romano Benković, voditelj službe krim policije PU Karlovačke.

Galerija


Krijumčari su se svakako potrudili zamaskirati drogu što bolje. Spremali su je u stiropor kako policiji ništa ne bi bilo sumnjivo. Osim marihuane policajci su im pronašli i nešto manje od kilograma kokaina ali i dva pištolja.

Vezani članci Joint, ilustracija Pušio joint za vrijeme vožnje, nevezan, bez vozačke i bilo kakvog dokumenta: Dobio nevjerojatnu kaznu Uhićeni krijumčari droge U velikoj akciji pali krijumčari: Drogu nabavljali u Albaniji i BiH da bi je preprodavali u Hrvatskoj. Pogledajte što su im sve pronašli

Možemo zaključiti kako je policija itekako pomrsila računicu ovog tjedna hrvatskim krijumčarima. Vrijednost oduzete droge u splitu i karlovcu procijenjuje se na gotovo četiri milijuna kuna. 

Romano Benković, voditelj službe krim policije PU Karlovačke, rukovodio je cijelom akcijom. S njim smo razgovarali o ovom slučaju.

Kako se vašim policajcima upalio alarm sumnje?

Kada su policijski službenici utvrdili koga imaju ispred sebe, njihova prošlost nije ukazivala na to da bi se trebalo raditi o radnicima koji prevoze građevinski teret, zbog čega su i posumnjali da je nešto drugo po u otvorenom skladišnom prostoru, zbog čega smo pristupili detaljnijem pregledu tog prostora te posumnjali da se radi o drogi. Zbog toga smo čak i aktivirali i službenog policijskog psa za detekciju droge koji je našu sumnju i potvrdio.

Gdje je ta droga trebala završiti?

U ovom trenutku ne možemo spekulirati. Mogu reći da je to teretno vozilo zaustavljeno na putu prema Zagrebu.

Posljednjih mjeseci česte su zapljene droge kod vas u Karlovcu. Prije nekoliko mjeseci zaplijenili ste 300 kg marihuane, postaje li Karlovac tranzitno mjesto?

Opće je poznato da smo prometno tranzitno područje. Također je sjecište prometnih pravaca od juga prema EU, i tzv balkanska ruta od Turske.

Što će biti s oduzetom drogom?

U suradnji s Općinskim državnim odvjetništvom u Karlovcu ishodovat ćemo nalog za vještačenje. Droga će se poslati na vještačenje u centar za forenzična vještačenja u Zagrebu Ivan Vučetić koja će po pravomoćnoj sudskoj presudi biti i uništena. 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr