Godina na zalasku, kao i svaka dosad, ispunjena je dobrim i lošim stvarima. No kada se crta podvuče, dobre su stvari one koje se najviše pamte.


U 2019. godini, građani su spasili najmanje jedan život. Mila Rončević, svima poznatija kao Mala Mila, je u travnju otputovala u Ameriku na liječenje, a od prikupljenih 38 milijuna kuna ostalo je i za pomoć drugoj djeci. I na kraju godine još ljepše vijesti: liječenje je uspjelo, leukemija se povukla. Kada treba, na građane se može računati.

Vezani članci Slika nije dostupna KVIZ Provjerite znanje o turbulentnoj 2020. godini, sjećate li se ključnih događaja? Turistička godina 2019. - 4 Dubrovnik je pucao po šavovima, naplaćivali smo i ležanje pod maslinama: Evo što je sve još nudila turistička 2019...

Dok politika najviše ljuti građane, sportaši ih najviše vesele.

"Pozitivni su sportaši. Oni su famozni, mladi i uspješni ljudi", rekao je Dubravko iz Zagreba.

Svojih malih čuda imali su i građani. Od prinova u obitelji do uspjeha u poslu, svega je tu bilo. Građani su najviše ipak zahvalni na zdravlju i sreći.

Ove su godine novčanice letjele s vozila zaboravnog vozača. Dio građana mu je na kraju odlučio vratiti što su pronašli.

Razloga za nezadovoljstvo mnogo je i u zdravstvu, no unatoč problemima s kojima se susreću, hrvatski liječnički timovi pokazali su supermoći. Kristina i Valentina rodile su se spojene. Tim od 23 liječnika, nakon 15 sati operiranja, uspješno ih je razdvojio.

"Prvi puta sam to uspio. Vjerojatno i zadnji. Nije lako", rekao je doktor Danko Mikulić iz KBC-a Merkur.

Zahvat kakvog nema u medicinskoj literaturi spasio je vonikijni Martini otrgnutu nogu. Sličan pothvat je u Rijeci sačuvao Draženu ruku.

Hrvatski liječnici su prvi u svijetu i po naočalama koje su sami osmislili i omogućili da se zahvati koje obavljaju na oku na ekranu vide jasno iz svih kutova.

I pomrčina Mjeseca je rijetkost koja se u ovoj godini mogla vidjeti na nebu. Ponovit će se za dvije godine.

I za kraj sve stane u jednu rečenicu: "Hvala na svemu što je pozitivno, negativno ćemo zaboraviti."

 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju