Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Adrijana Cvrtila

Donesena presuda, zviždačica iz Kutine neće biti vraćena na posao: "To je montirana presuda"

Ilustracija
Ilustracija Foto: Getty Images
Adrijana Cvrtila, zviždačica koja je prijavila korupciju u kutinskoj komunalnoj tvrtki Eko Moslavina, u kojoj je bila direktorica, neće biti vraćena na posao.

Presuda je to Općinskog suda u Kutini, na koju Cvrtila u roku od 15 dana može uložiti žalbu, o kojoj će dalje odlučivati neki od Županijskih sudova.

"Sama odluka o opozivu tužiteljice s direktorske pozicije nije bio čin osvete nego se nju htjelo smjelo smjeniti prije nego što su uslijedile njezine prijave", rekla je Jasmina Pintarić, predsjednica Općinskog suda u Kutini, donosi reporterka Dnevnika Nove TV Dina Ćevid.

"Zadovoljni smo s presudom, u biti - tako treba biti zakonito i sad ću, evo, javiti strankama", kazao je Ivan Ester, odvjetnik tuženika Eko Moslavine.

Pročitajte i ovo Prizor oluje Ljudine VIDEO Žena traži junaka koji ju je spasio tijekom oluje: "Hvala, nepoznati čovječe, trebalo je otvoriti vrata auta i izaći na onu vjetrometinu"

"Naravno da ćemo se žaliti, očekivano, ovaj postupak će biti duga maratosnka bitka. Ona bi trebala biti vraćena na svoje radno mjesto i trebala bi obeštećena za čitav ovaj period koji nije radila", navodi Nataša Ružička, odvjetnica Adrijane Cvrtile.

"Iz svega je razvidno da je ovo, ajmo reći, montirana presuda. Treba sve zviždače biti strah iz razloga što kada prijave nepravilnost, ono što mogu očekivati je ono što se događa meni", smatra zviždačica Adrijana Cvrtila.

Pročitajte i ovo Prosvjedna šetnja pravosuđa - 1 Štrajk ide dalje Prosvjedna šetnja zaposlenika na riječkim sudovima: "Ovaj odnos je autokratski i ponižavajući"

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene