Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Bit će 2.200 delegata

Donesena odluka: Predsjednik HDZ-a bira se 20. svibnja

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjedništvo HDZ-a na današnjem sastanku u središnjici stranke, donijelo je odluku. Unutarstranački izbori održat će se 20. svibnja.

Predsjedništvo HDZ-a jednoglasno je odlučilo - u borbu za novo vodstvo ide se 20. svibnja. Kandidati za šefa stranke morat će prikupiti 400 potpisa. 2200 delegata moći će dati potporu svima.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković u stožeru HDZ-a Objava nakon rezultata Oglasio se Plenković: "Uskoro ćete saznati s kim ćemo imati većinu" Biračko mjesto Željezno Žumberačko - 6 Što su im obećali? FOTO I ovdje je pobijedio HDZ: Vjernim biračima ni ovakvi uvjeti nisu zasmetali

'Jer već sada imamo toliko kandidata kad bismo ograničili za predsjednika ili predsjednicu kada bi 400 davali samo jednom tada bismo ograničili prema tome jednaki ulaz svima', rekla je Jadranka Kosor, predsjednica HDZ-a.

Nadaju se i protukandidati Jadranke Kosor da stranka neće financirati samo kampanju aktualne predsjednice. 'Ne treba tu govoriti o velikim iznosima trebamo se prikloniti današnjem vremenu i sagledati kakva je financijska situacija inače u Hrvatskoj', ističe Darko Milinović.

Prije objave konačne brojke od 2.200 delegata koji će birati na saboru HDZ-a, tokom dana spekuliralo se da će ih biti manje. 'Pa ja bi da bude jedno 30 izaslanika pa da se bira pola predsjednika to bi bilo idealno za demokraciju', rekao je prije sastanka Predsjedništva stranke Andrija Hebrang.

'Zadnji put je bilo 2.500 bilo bi odlično kada bi opet bilo toliko', rekao je Gordan Jandroković. Hebrang se nadovezao rečenicom 'Evo vidite, ne slaže se sa mnom.' Na predsjedništvo stranke neke i dalje dovoze vozači i ostavljaju pred glavnim ulazom, neke ostavljaju iza ugla pa do stranke pješače a neki se voze sami. Jedne čeka mjesto, dok drugi, muku muče s parkingom! Kao na primjer, Petar Čobanković. Shvatio je da je krivo stao - pa napravio još jedan krug.

Za predsjednika stranke do sada su kandidaturu najavili predsjednica Jadranka Kosor, njezin zamjenik Darko Milinović, zatim Domagoj Ivan Milošević, Drago Prgomet, Milan Kujundžić i Tomislav Karamarko.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene