Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Ministar prometa Siniša Hajdaš Dončić tvrdi da nabavka novih vozila u HŽ-u nije neopravdana. Otkrio je i hoće li se mijenjati cijena cestarine na autcesti kod Ivanić Grada i Kloštar Ivanića.


'Za mene nema ništa sporno što se nabavljaju nova vozila, starima je istekao leasing, pa je normalno uzeti nove, također na leasing. Tako će i održavanje biti jeftinije. Stopiram neprimjerene nabave, ovo nije neprimjerena nabava', komentirao je danas ministar pomorstva, prometa i infrastrukture Siniša Hajdaš Dončić nabavku vozila u HŽ-u, prilikom obilaska radova na pruzi u Sisku.

>> Rumunji kupuju HŽ Cargo, Vlada naručuje 44 nova vlaka!

Vezani članci Potpisan ugovor za nove vlakove - 3 Stiže 21 novi vlak za HŽ: S Končarom potpisan ugovor težak 884 milijuna kuna Slika nije dostupna Hajdaš Dončić: Iz HŽ-a će izaći 3.200 ljudi

Da su vozila koja se mijenjaju starija od 15 godina poručio je Darko Peričić, predsjednik uprave HŽ Infrastrukture.

Na upit novinara ministar Hajdaš Dončić kazao je i kako se neće mijenjati cijene autoceste kod Ivanić Grada i Kloštar Ivanića zbog pomicanja naplatnih kućica.

Napomenuo je i da je fokus budućih ulaganja države u prometnice gdje ima puno prometnih nesreća i gdje dolazi do zagušenja, kao što je to slučaj i u Sisku gdje su u tijeku radovi na Zagrebačkoj cesti. (Agencija VLM)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook