Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ministar u Sisku

Hajdaš Dončić: Starim HŽ-ovim vozilima istekao je leasing, normalno je uzeti nova

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ministar prometa Siniša Hajdaš Dončić tvrdi da nabavka novih vozila u HŽ-u nije neopravdana. Otkrio je i hoće li se mijenjati cijena cestarine na autcesti kod Ivanić Grada i Kloštar Ivanića.

'Za mene nema ništa sporno što se nabavljaju nova vozila, starima je istekao leasing, pa je normalno uzeti nove, također na leasing. Tako će i održavanje biti jeftinije. Stopiram neprimjerene nabave, ovo nije neprimjerena nabava', komentirao je danas ministar pomorstva, prometa i infrastrukture Siniša Hajdaš Dončić nabavku vozila u HŽ-u, prilikom obilaska radova na pruzi u Sisku.

Pročitajte i ovo Sabina Tandara Knezović i Siniša Hajdaš Dončić - 2 "Ako se Plenković ukakio..." Bivši Milanovićev ministar: ''Ovo je igra velikih karata, stavili smo sve na crveno'' Slika nije dostupna Upitna budućnost tvrtke? DALEKO OD DOGOVORA Sindikati ne žele uštede koje nudi HŽ Infrastruktura

>> Rumunji kupuju HŽ Cargo, Vlada naručuje 44 nova vlaka!

Da su vozila koja se mijenjaju starija od 15 godina poručio je Darko Peričić, predsjednik uprave HŽ Infrastrukture.

Na upit novinara ministar Hajdaš Dončić kazao je i kako se neće mijenjati cijene autoceste kod Ivanić Grada i Kloštar Ivanića zbog pomicanja naplatnih kućica.

Napomenuo je i da je fokus budućih ulaganja države u prometnice gdje ima puno prometnih nesreća i gdje dolazi do zagušenja, kao što je to slučaj i u Sisku gdje su u tijeku radovi na Zagrebačkoj cesti. (Agencija VLM)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene