Ljudi velikih srca učinili su blagdane ljepšim onima kojima je to posebno potrebno.

Galerija


Sto tisuća eura vrijedan ultrazvuk stigao je u požešku bolnicu. Donacija je to 75-godišnjeg umirovljenika Mate Veića povratnika iz Švicarske, koji se nakon 30 godina vratio u rodni kraj. „Pa sam odlučio mojoj bolnici da doniram, malo novaca jel“, kaže Mato Veić. Mato je u Švicarsku otišao trbuhom za kruhom, radio dva posla, a sada široke ruke pomaže drugima.

Pokloni za Dječji dom Klasje (Foto: Dnevnik.hr) - 2
100 tisuća eura vrijedan ultrazvuk stigao je u požešku bolnicu (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr

Vezani članci Rekordna blagdanska potrošnja (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Krenulo je finale šoping-groznice u Hrvata: Ovog prosinca potrošit ćemo pola milijarde kuna više nego lani Slika nije dostupna Kamo odlaze donacije velikih korporacija?

Brojne donacije stigle su i na Pedijatriju u Osijeku i to od osječkih taksista. Voditeljica marketinga osječkih taksista Kristina Martić smatra da svi lječnici KBC Osijek i svo medicinsko osoblje zaslužuju tu podršku jer lavovski odrađuju posao.

Darovi su sa svih strana stizali i u Dječji dom Klasje, čak i iz Beča, što nam je potvrdila ravnateljica Dječjeg doma Klasje Miranda Glavaš Kul. „Građani su ti koji doniraju tijekom cijele godine, manje više anonimno uplaćuju na račun, samo nam stižu uplate“ rekla je Glavaš Kul.

Pokloni za Dječji dom Klasje (Foto: Dnevnik.hr) - 2
Majke i djeca u Dječjem domu Klasje (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr

A darivaju i srednjoškolci, osnovnoškolci i predškolci. Tako su za djecu u potrebi darove prikupljali učenici Ekonomske škole iz Osijeka. Predsjednica udruge Rijeka Ljubavi Štefica Čučak posebno ih je nahvalila. „Oni se odriću od svog đeparca i kupe hranu. Ti mali su primjer da se uključe i veliki“ kaže Čučak.

Kad bi barem potrebitima blagdani bili cijele godine.