Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Misa u Rašćanima

Don Turić: Hrvatsku su stvorili poglavnik i ustaše

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Četnici su nas htjeli poubijati, da nas nema. Tito i partizani su im u tome pomagali. Godine 1941. Hrvatsku su stvorili Hrvati s našim poglavnikom i ustašama. Dio je to repertoara kojim je don Ivan Turić, župnik u župi biokovskoj, uveličao službenu misu povodom otkrivanja spomenika žrtvama četničkog pokolja 1942. godine u biokovskom selu Rašćanima.

U veličanju ustaštva don Turić spomenuo je i Hitlerove planove o brisanju Hrvatske, što je zaustavio Ante Pavelić, dobročinitelj hrvatskog naroda, piše Slobodna Dalmacija. Dodao je kako je manje zločina počinjeno pod ustaškom nego pod partizanskom kapom.

Pročitajte i ovo Maskirani muškarac napao SDP-ovce u Zadru Uoči skupa FOTO/VIDEO Maskirani muškarac napao SDP-ovce u Zadru: "To je jedino što kukavice mogu i znaju'' Tik tok svećenik - 2 modernizacija u crkvi Svećenik hit na TikToku: Prije zaređenja igrao nogomet s Livajom i Perišićem, a imao je i djevojke

Don Turić nije mogao da se ne osvrne na aktualnu hrvatsku stvarnost i suvremene političare. Zahvalio je Bogu na hrvatskim lopovima jer bi nam, tvrdi, još gore bilo kada bi sve išlo lopovima u Beograd.

'Imamo danas sve, naš narod, našu zemlju, našu državu. Kome se ne sviđa, neka se gubi iz nje', poručio je svećenik. Iako njegovu propovijed javnost osuđuje, iz  crkvenih krugova nema komentara. Još uvijek se ne zna hoće li ovo ponašanje don Ivana sankcionirati pravosuđe.

 

 

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene