Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Državna revizija

Domovinski pokret imao niz nepravilnosti u vođenju financija: "To su naše stvari koje smo promijenili"

Državna revizija utvrdila je u Domovinskom pokretu veći broj nepravilnosti u poslovanju i financijama za 2021, godinu. Jedino o toj stranci izraženo je nepovoljno mišljenje. Sva dokumentacija dostavljena je Saboru i DORH-u.

U Domovinskom pokretu Državna je revizija utvrdila kako su evidentirani manji prihodi i rashodi. Otkriven je višak novčanih sredstava za 45.3 posto dok evidencija donacija za predizbornu kampanju nije vođena.

"Cijelo vrijeme smo pokušavali to popraviti. Mi smo promijenili i knjigovođu, ja nisam bio zadovoljan, mislim da je neuredno radio svoj posao. To su naše stvari koje smo vidjeli gdje ne štima, promijenili smo ih", rekao je Daniel Spajić, glavni tajnik Domovinskog pokreta.

Pročitajte i ovo Hrvatski sabor BROJNI PROPUSTI Kako posluju političke stranke? Nepotpuni putni nalozi, sporni računi za reprezentaciju...

Nepravilnosti s troškovima reprezentacije i putnim nalozima bilo je i u drugim strankama.

"U toj gomili papirologije neki putni nalozi su ostali nepotpisani, ali revizija to nije uzela za zlo. Naše redovno poslovanje je ostalo uredno. Problem svima je taj što Državno povjerenstvo i Državna revizija nemaju isti način knjiženja troška u izbornoj promidžbi", komentirao je Igor Skoko, glavni tajnik stranke Centar.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene