Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Problemi

Vladajuća koalicija u blokadi - najavljeni krizni sastanak iznenada otkazan

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Partneri HDZ-a unutar Domoljubne koalicije otvoreno su pokazali nezadovoljstvo. Prije nekoliko trenutaka trebao je početi 'krizni sastanak' vladajućih, ali kako doznajemo on je u posljednji trenutak iznenada otkazan.

Šef HSLS-a, stranke koja je u sastavu Domoljubne koalicije, Darinko Kosor poručio je u četvrtak kako ništa ne funkcionira - Vlada, odbori, pa ni vijeće za suradnju.

Pročitajte i ovo Tomislav Karamarko "Dvojio sam..." Oglasio se Karamarko: Objasnio kako bi HDZ mogao dobiti izbore i s kime bi trebao koalirati Andrej Plenković i Tomislav Karamarko - 1 zakuhalo pred izbore Povratak otpisanog? Komunikacijski stručnjak o neočekivanom gostu na skupu HDZ-a i novom sloganu

Ako se stvari ne promijene, rekao je, najbolje da se ide na nove izbore. Okidač za ovakvu izjavu Darinka Kosora bilo je otkazivanje odbora za medije, u četvrtak ujutro, na kojem se trebalo govoriti o razrješenju glavnog ravnatelja javne televizije.

Partneri iz HSP-a Ante Starčević smatraju kako je Most remetilački faktor u vladajućem savezu.

Ivan Kovačić iz Mosta odgovara da Most nije za nagle čistke i naglo dijeljenje fotelja.

HDZ-ov Ivan Šuker nakon svega toga najavio je sastanak Domoljubne koalicije.

Iako je u ovim trenucima trebao početi krizni sastanak lidera vladajuće koalicije u Križevcima, isti je u posljednji trenutak iznenada otkazan, javlja nam Andrija Jarak. Nikakvi detalji za sada nisu poznati, samo da bi se isti sastanak trebao održati sutra u Zagrebu.

Očito je da iz dana u dan vladajući šalju oprečne izjave. Očekivalo se da bi čelnici stranaka unutar Domoljubne koalicije na sastanku mogli dogovoriti promjenu dosadašnje strategije funkcioniranja. očekivalo se također kako bi poruke, koje su mogle biti dogovorene na sastanku mogle ići na adresu MOST-a, jer više nitko ne krije da koalicija, ili suradnja više ne funkcionira u punom kapacitetu, osobito kada je riječ o funkcioniranju u javnim poduzećima.

No osim toga postoji najmanje desetak točaka prijepora između Domoljubne koalicije i MOST-a, među njima su pitanje lustracije, smjena šefa SOA-e Dragana Lozančića, prijedlog kandidature Milijana Brkića za ministra branitelja i druga pitanja o kojima već neko vrijeme nikako nema dogovora.

Čelnici stranaka unutar Domoljubne koalicije tvrde da je MOST ta kočnica zbog kojega sve ide sporo.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene