Vodstvo HSLS-a (Foto: Patrik Macek/PIXSELL)
Vodstvo HSLS-a (Foto: Patrik Macek/PIXSELL) Foto: Patrik Macek/PIXSELL

HSLS će u subotu na izbornom Saboru birati novo vodstvo stranke, a među njima i novog predsjednika stranke koji će naslijediti aktualnog predsjednika Darinka Kosora.


Predsjedništvo HSLS-a potvrdilo je kandidature dvaju kandidata za predsjednika stranke, Darija Hrebaka, 38-godišnjeg gradonačelnika Bjelovara, i Žarka Katića, državnog tajnika u Ministarstvu unutarnjih poslova.

Vezani članci Slika nije dostupna HSLS za predsjednika izabrao Daria Hrebaka: "Ostajemo u koaliciji, ali ćemo staviti fokus na jačanje stranke" Darinko Kosor (Foto: Patrik Macek/PIXSELL) Kosor: "Ako Dan neovisnosti ne ostane državni blagdan, HSLS neće glasati za zakon"

Hrebak kao glavne odrednice svog programa ističe revitalizaciju HSLS-a i osnaživanje liberalne ideje prosperitetne i ekonomski održive Hrvatske, a Katić naglašava veću prepoznatljivost stranke, obnovu stranačkih ogranaka i uvođenje stranačkih izbora po modelu jedan član – jedan glas.

Hrebak kao okosnice svog programa naglašava smanjenje poreznog i birokratskog opterećenja, digitalnu transformaciju i transparentan model upravljanja javnim novcem. HSLS, kako je kazao, vidi kao branu novim "uravnilovkama", kao glavnu u hrvatskom centru, jednako emancipiranu i od ljevice i od desnice te s jasno profiliranim liberalnim politikama temeljenima na slobodnom tržištu i slobodnom pojedincu.

''HSLS i vlastiti put''

Katić pak u programu naglašava važnost svakog člana stranke predlažući za iduće stranačke izbore model "jedan član – jedan glas". Zalaže se i za obnovu brojnih zamrlih i raspuštenih ogranaka i županijskih organizacija, za privlačenje novih članova i vraćanje starih, kao i izgradnju vlastitog puta HSLS-a.

"Kada me članovi HSLS-a pitaju: HDZ ili SDP, moj odgovor je HSLS i vlastiti put", ističe Katić i dodaje kako ne pristaje HSLS graditi kao regionalnu stranku, već kao stranku za cijelu Hrvatsku.

Na izbornom Saboru HSLS će izabrati i četiri nova potpredsjednika stranke, članove Središnjeg odbora kao i članove ostalih stranačkih tijela. (Hina)

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju