Domar se u ponedjeljak zaključao u školi (Foto: Hrvoje Jelavić/PISXELL) - 5
Domar se u ponedjeljak zaključao u školi (Foto: Hrvoje Jelavić/PISXELL) - 5 Foto: Hrvoje Jelavi?/PISXELL

Ravnatelj škole Emil Božikov rekao je kako podržava domarov performans jer je njime upozorio na ono što se u školi događa.


Nakon što se u ponedjeljak ujutro proširila vijest da se domar Osnovne škole Brodarica u Šibeniku zaključao u školskoj zgradi te nikoga nije puštao unutra, zbog čega je intervenirala i policija, otkrivaju se pravi razlozi incidenta zbog kojeg su učenici pušteni kućama.

Vezani članci Prometna nesreća u Šibeniku - 3 Policija objavila detalje nesreće u kojoj je ozlijeđeno pet osoba: Podnesena kaznena prijava protiv vozača Hitne pomoći Osnovna škola Josipa Račića u naselju Srednjaci 01 Incident u zagrebačkoj osnovnoj školi: Zaposlenik se prešetavao sa zračnom puškom?

Ravnatelj škole Emil Božikov ispričao je kako se domar zaključao jer je isprovociran situacijom zbog koje mu se, tvrdi, prijetilo i otkazom. Božikov kaže kako je domar rekao da se od njega tražilo da glasa za njegovu protukandidatkinju u izboru za ravnatelja škole Maju Morić, koja je na kraju i izabrana.

"Dolazilo mu se na kuću u nekoliko navrata, ali ne znam je li to prijavio policiji. Kulminiralo je u subotu ujutro, na neradni dan, kada je svojevoljno došao u školu obaviti neke prepravke", kaže Božikov i dodaje kako je predsjednica školskog odbora Simona Mesarek tada dotičnom domaru zaprijetila radnim mjestom.

Ravnatelj Božikov, koji će na dužnosti biti do kraja veljače, ističe kako u tom trenutku nije bio prisutan, no da je dobio takve informacije. Rekao je i kako nije u redu što se domar zaključao u školu, ali podržava njegov "performans" jer je njime upozorio na ono što se u školi događa.

Prozvana Simona Mesarek za isti je portal poručila kako riječi ravnatelja Božikova nisu istina te da nikome nije prijetila otkazom, piše Šibenik IN.

Iz Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta priopćili su kako je odmah po saznanju za navedeni događaj ministrica Blaženka Divjak naložila da se zatraži očitovanje škole te je odmah pokrenut inspekcijski nadzor vezan za izbor ravnatelja kako bi se utvrdile sve činjenice.