Obavijesti Video Pretražite Navigacija
otišao iz stranke

Domagoj Hajduković o rasapu SDP-a: "Apsolutno mi je neugodno, jako sam žalostan. Suradnja s Grbinom nije moguća"

Aktualno Galerija Domagoj Hajduković - 4 Domagoj Hajduković - 4 Foto: DNEVNIK.hr Domagoj Hajduković - 5 Domagoj Hajduković - 5 Foto: DNEVNIK.hr Domagoj Hajduković - 3 Domagoj Hajduković - 3 Foto: DNEVNIK.hr Domagoj Hajduković - 2 Domagoj Hajduković - 2 Foto: DNEVNIK.hr +0 Domagoj Hajduković - 1 Galerija 1/5 >>
Zastupnik Domagoj Hajduković, šef novog saborskog kluba socijaldemokrata gostovao je u Dnevniku Nove TV gdje je govorio o rasapu SDP-a iz kojeg je izbačeno sedam članova.

Hajduković nije morao otići iz Grbinovog SDP-a, član je Predsjedništva, a u Dnevniku Nove TV je kazao zbog čega je otišao s pobunjenim članovima stranke?

Pročitajte i ovo Ivica Puljak, gradonačelnik Splita Moguća koalicija s DP-om? Puljak za Dnevnik Nove TV: "Prvi cilj je maknuti HDZ, a potom od Hrvatske napraviti modernu europsku zemlju" Mišel Jakšić, saborski zastupnik Za Dnevnik Nove TV Mišel Jakšić otkrio tko će biti nositelji lista SDP-a: "Imamo jedan sjajan spoj. Ima nezadovoljnih, ali su u manjini"

"Zato što to više nije SDP u koji sam ušao prije 22 godine", rekao je i dodao kako je stranka sada suprotnost progresivnoj stranci kakva je bila prije i da je počela postavljati nedemokratske standarde.

Što je u SDP-u toliko pošlo po krivom? Umjesto tolerancije - javne svađe, politički odstrel, je li Vama kao mladom odgovornom političaru neugodno zbog toga, pitali su voditelji Dnevnika Nove TV.

"Apsolutno mi je neugodno, jako sam žalostan, ne mogu opisati koliko se osjećam nakon toliko vremena, truda i kapitala koji sam uložio u stranku", rekao je i dodao kako je postalo bitno tko je dobar s predsjednikom. Napravljena je razlika između sedmero izbačenih i sedmero koji su ostali, a kriteriji nisu objašnjeni, nemaju smisla, kaže Hajduković.

Bivši SDP-ovac vjeruje kako je moguće da im se priključi još članova te strane te ističe da su svi dobrodošli.

Primarni politički cilj novog kluba je boriti se za malog čovjeka, za dostojan život, kaže Hajduković.

Za kraj je komentirao stanje na ljevici koje nije nimalo blistavo.

"Ne bih rekao da olakšavamo posao HDZ-u. Radimo ono što je jedino odgovorno sada. Mislim da ćemo se svojim radom brzo pokazati kao netko tko je dostojan nositi inicijativu na lijevom spektru politike", kaže Hajduković.

"Nismo razgovarali o kadrovskim rješenjima. Manje nas zanima tko je predsjednik kojeg odbora, birno je imati platformu za rad, a u tjednima pred nama ćemo razgovarati o ostalim rješenjima", rekao je i zaključio da je suradnja s Grbinom nemoguća te da je SDP izgubio dio svog identiteta.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene