Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zbogom lancima za snijeg

Domaći izum: Protuklizni uređaj za gume!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nekadašnji lanci za snijeg odlaze u povijest. Izumitelj iz Pule svijetu je ponudio nove i jednostavnije lance za gume, službenog naziva, protuklizni uređaj za gume. Izum je već patentiran, a uskoro će se naći u prodaji.

Zbogom stari lanci za snijeg, poručuje inovator Saša Đorđević iz Pule čiji će proizvod vozačima olakšati život. 'Prije montiranja imamo više ovakvih dijelova, znači spojimo ih i dobijemo kompletnu dužinu lanca koja je već određena za svaku dimenziju gume', objašnjava Saša Đorđević, inovator, a čitav lanac legne u utor bilo koje automobilske gume.

Pročitajte i ovo Ilustracija Zadobila teške ozljede Užas u Puli: Parkirano vozilo krenulo nizbrdo i prešlo preko vlasnice Opća bolnica Pula Istraga u tijeku Novi detalji tragedije u Istri: Roditelji preminule djevojčice i dva dana ranije bili su u bolnici

'Lanac dođe u taj položaj. S ovim zatezačem mi spojimo i jednostavnim okretom ključa, lanac se zakopča', pojasnio nam je Đorđević. Od prve ideje do realizacije prošlo je 5 godina, a sve je počelo slučajno, jer Đorđević nije mogao pronaći adekvatan lanac za svoje gume. Najveća prednost novih lanaca je njihova jednostavnost korištenja bez buke i vibracija. 'Ima situacija gdje ima malo snijega, malo leda pa je suho, znači, ne morate stajati, mijenjati i skidati', istaknuo je.

Novi lanci uskoro bi se mogli n naći u prodaji. Bit će skuplji od standardnih, ali izumitelj obećava manje smrznutih ruku i polomljenih nokata.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene