Obavijesti Video Pretražite Navigacija
ogorčeni građani

Dom zdravlja u Makarskoj nema laboratorija, sapuna, a ni toaletnog papira

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Od početka godine Makarska je bez laboratorija za pregled krvi. Županija kao vlasnik Doma zdravlja kaže da čekaju inženjera medicinske biokemije i tvrde da ih u Hrvatskoj jednostavno nema.

U Domu zdravlja Makarska od 7 do 9 sati je gužva. Mnogi vade krv, ali laboratorija za analizu nema. Izvađena krv šalje se u Split, nalaze se mora čekati, čak i u hitnim slučajevima.

Pročitajte i ovo Ilustracija oštećen tijekom potresa Počinje kompleksna obnova zagrebačkog Doma zdravlja vrijedna 10 milijuna eura Zdravstvo u Hrvatskoj - 4 Teško do zdravstvene skrbi U ovom dijelu Hrvatske liječnika - ni za lijek: Mladi ne žele u manje sredine, a za one koji su ostali nema tko brinuti

Prijašnja privatna inženjerka otišla je u mirovinu i odnijela svoju medicinsku opremu.

U Makarskoj već ima turista, sa Uskrsom stižu prve veće grupe. U gradu su uvjereni da u srcu sezone, kada se 14 tisuća stanovnika pribroji još 60 tisuća turista, neće moći funkcionirati uz Dom zdravlja koji nema ni laboratorij.

Pet tisuća građana je potpisalo peticiju, no ni to nije pomoglo.

"Pozivam HDZ da se dogovorimo i vratimo laboratorij" rekao je Tonći Bilić (SDP) Gradonačelnik Makarske.

U sve to u Domu fali specijalista, rengen ne radi često, wc je u raspadnutom stanju a za higijenu kažu da je bolja u obližnjim kafićima nego tamo.

U Upravi Doma zdravlja tvrde kako u Hrvatskoj nema niti jednog slobodnog inženjera medicinske biokemije, te da će zaposliti prvog koji se javi. Za sada, čekaju jednu inženjerku koja bi trebala završiti specijalizaciju tek krajem godine.

 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.



Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

   

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene