Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ashley Colburn

Dokumentarni film o Hrvatskoj dobio prestižnu nagradu Emmy

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sjajna vijest za hrvatski turizam, promotivni film koji su za hrvatsku turističku zajednicu radili američki novinari dobio je prestižnu nagradu Emmy. Autorica filma, Ashley Colburn prošle je godine boravila osam dana u Hrvatskoj. Nagradu je primila u San Diegu.

'Nije ni čudo zašto je zovu srednjovjekovnim blagom, pogledajte ovaj prizor! Ja sam Ashley Colburn. Pripremite se, jer ova destinacija ima skrivenu baštinu koju ćemo otkriti. Dobrodošli u Hrvatsku!', riječi su kojima je novinarka najavila dokumentarac o našoj zemlji.

Pročitajte i ovo Victoriya Boklag, izvršna direktorica United Grupe MEĐUNARODNA NAGRADA EMMY Izvršna direktorica United Grupe: "Nadamo se dobiti nove ideje i prilike za partnerstvo i koprodukciju te, naravno, da pokažemo svijetu svoje sadržaje" Emmy Awards Prvi put u regiji United Media dovodi Međunarodnu nagradu Emmy u Dubrovnik

Američka novinarka i producentica, Ashley Colburn zajedno je s kolegom proputovala Hrvatsku u osam dana. Dovoljno da snimi sve njezine ljepote. Hrvatska turistička zajednica: 'Ona je rekla da se zaljubila u Hrvatsku. Ja sam čak bio indiskretan pa sam pitao postoji li osobni emotivni razlog ili Hrvatska u cjelini? Rekla je, za sada, Hrvatska u cjelini, u svakom kraju gdje je bila', rekao je Niko Bulić.

Bila je u Hrvatskom zagorju, Samoboru, na Plitvičkim jezerima, u Smiljanu, dolini Gacke, Splitu i Dubrovniku. No, prvi je na listi ipak bio Zagreb, iz kojeg je i krenula na putovanje. 'Možda će vas iznenaditi kad saznate da se cijeli grad može prohodati. Stoga, susrela sam se sa svojim vodičem Helenom na tržnici', rekla je Colburn koja je uspjela pokazati ono što naša turistička zajednica i želi: Hrvatsku kao lifestyle zemlju.

Stoga je nedavno dobila i nagradu Zlatna penkala. No to nije jedino priznanje. Dobila je Emmy za dokumentarni film 'Wow, Croatia!' 'O ovome će se govoriti u SAD-u, svi će portali prenositi vijest da je upravo film o Hrvatskoj dobio tu nagradu', kaže Bulić.

Iz turističke zajednice naglašavaju da je ovo najbolja promocija za Hrvatsku i turizam. Sad samo treba vidjeti koliko će turista poslušati Ashley i doći u Lijepu našu. 'Stoga, spakirajte se i otplovite s nama dok mi ocjenjujemo Hrvatsku i njezine ljepote', rekla je Ashley u dokumentarcu.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene