Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Vlasnik na moru

NESNOSAN SMRAD u Dugavama: Istrunule 23 tone mesa!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U zagrebačkim Dugavama već danima se širi nesnosni smrad iz jedne mesno-prerađivačke tvornice, a sanitarni inspektori su u zadnji čas spriječili ekološku katastrofu.

Nakon što su stanovnici Dugava pozvali policiju, Veterinarski fakultet i sanitarnu inspekciju, otkriveno je da se smrad širio zbog 23 tone trulog mesa koje se nalazilo u hladnjači. Navodno su se pokvarili motori za hlađenje, piše 24 sata.

Pročitajte i ovo Janjetina, ilustracija - 7 Drastičan pad Najveći proizvođači janjetine u EU suočavaju se s golemim problemom: "Prijeti im izumiranje" Tena Stipanović Nedoumice oko svinjokolje I nakon zelenog svjetla nekima je crveno: "One rastu, hrane je sve manje... Božić je tu, mi niti imamo Božića, niti blagdana"

Na teren su po dojavi izašli viši veterinarski inspektori koji su pregledali prostorije. ''Ondje je pola metra taloga sukrvice, vode, kože i masti. Plinovi koji isparavaju zbog truleži zahtijevaju posebnu opremu za čišćenje. Iz prostora treba hitno iznijeti trulo meso zbog opasanosti od trovanja. Ne zna se ni koliko je meso staro i odakle je, što nam može reći samo vlasnik, koji je na moru'', rekao  je inspektor Branko Zbodulja.

>>Jezive posljedice: Nova mješavina kokaina uzrokuje truljenje mesa

''Izgleda da su se pokvarili motori hladnjače i nije se upalio alarm. Mislim da je to sabotaža'', tvrdio je vlasnik, koji je mjesec dana na moru.

''Alarm se upalio prije neku večer, ali su došli zaštitari i ugasili ga'', opovrgavaju ga susjedi. ''Meso treba odvesti u posebnim kontejnerima. Treba napraviti dezinfekciju, dezinsekciju i deratizaciju. Vlasnik je trebao isprazniti hladnjače prije odlaska na odmor'', rekao je inspektor.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene