Obavijesti Video Pretražite Navigacija
GORE NE MOŽE

Majske Poljane u strašnom su potresu nestale s lica zemlje: Doznajemo što je s bakom Katom, čija je sudbina dirnula mnoge

Kuća Kate Kukoleče iz Majskih Poljana stradala je u potresu
Kuća Kate Kukoleče iz Majskih Poljana stradala je u potresu DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Kuća Kate Kukoleče iz Majskih Poljana stradala je u potresu Kuća Kate Kukoleče iz Majskih Poljana stradala je u potresu Foto: DNEVNIK.hr +0 Kuća obitelji Kukolača stradala je u potresu Galerija 1/2 >>
Potres koji je u utorak oko podneva pogodio Baniju dokrajčio je selo Majske Poljane. Dogradonačelnica Gline u razgovoru za DNEVNIK.hr kazala je da mještanima trebaju grijane mobilne kućice jer ne žele otići sa svojih ognjišta.

Jedna od kuća koja je sada potpuno uništena jest i ona u kojoj je sa suprugom do jučer živjela baka Kata Kukoleča. Kako doznajemo, ona i suprug su živi i zdravi, ali je kuća doslovno sravnjena sa zemljom.

Pročitajte i ovo Potres kod Petrinje tlo ne miruje Potres kod Petrinje: "Grmljavina" Tomislav Fiket, seizmolog NAKON NOVOG POTRESA Seizmolog Fiket o širenju rupa na Banovini i mogućnosti novih jačih potresa: ''Nadamo se da ih neće biti, ali i to bi se moglo dogoditi"

"Ma tri minute prije potresa sam bila kod njih… Kuća je potpuno srušena. Majske Poljane su nestale, ljudi se nemaju kamo vratiti. Vjerujte mi da je stanje takvo da gore ne može biti.

Apeliram na sve, potrebne su nam grijane mobilne kućice. Ljude u Majskim Poljanama nemamo gdje smjestiti, selo je sravnjeno sa zemljom. Iz Poreča nam u srijedu stižu četiri, to je ono što nam sada najviše treba", kazala je u dahu za DNEVNIK.hr Branka Bakšić, dogradonačelnica Gline.

Rekla je kako je u tom selu poginulo petero mještana. Mnogi od njih imaju stoku i nisu željeli napustiti svoja ognjišta.

"Zapalili su vatre pokraj razrušenih kuća i tako se griju… Što da vam kažem, strašnije biti ne može", rekla je Branka Bakšić.

U razgovoru za DNEVNIK.hr u srijedu ujutro gđa. Bakšić potvrdila je da će baka Kata i suprug danas biti zbrinuti i smješteni u grijani kontejner. 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene