Potres koji je u utorak oko podneva pogodio Baniju dokrajčio je selo Majske Poljane. Dogradonačelnica Gline u razgovoru za DNEVNIK.hr kazala je da mještanima trebaju grijane mobilne kućice jer ne žele otići sa svojih ognjišta.

Galerija Kuća Kate Kukoleče iz Majskih Poljana stradala je u potresu Ulice Petrinje nakon razornog potresa +0 Kuća obitelji Kukolača stradala je u potresu

Jedna od kuća koja je sada potpuno uništena jest i ona u kojoj je sa suprugom do jučer živjela baka Kata Kukoleča. Kako doznajemo, ona i suprug su živi i zdravi, ali je kuća doslovno sravnjena sa zemljom.

Vezani članci Ministar Darko Horvat Područje Petrinje i Siska i dalje se trese: Ministar obećao jednostavniji postupak predaje zahtjeva za obnovu Dijete, ilustracija Posljedice potresa za najranjivije: "Nisu se ni smijali, neki su mokrili u krevet... Znamo i za slučaj djevojčice koja ne želi izaći iz automobila"

"Ma tri minute prije potresa sam bila kod njih… Kuća je potpuno srušena. Majske Poljane su nestale, ljudi se nemaju kamo vratiti. Vjerujte mi da je stanje takvo da gore ne može biti.

Apeliram na sve, potrebne su nam grijane mobilne kućice. Ljude u Majskim Poljanama nemamo gdje smjestiti, selo je sravnjeno sa zemljom. Iz Poreča nam u srijedu stižu četiri, to je ono što nam sada najviše treba", kazala je u dahu za DNEVNIK.hr Branka Bakšić, dogradonačelnica Gline.

Rekla je kako je u tom selu poginulo petero mještana. Mnogi od njih imaju stoku i nisu željeli napustiti svoja ognjišta.

"Zapalili su vatre pokraj razrušenih kuća i tako se griju… Što da vam kažem, strašnije biti ne može", rekla je Branka Bakšić.

U razgovoru za DNEVNIK.hr u srijedu ujutro gđa. Bakšić potvrdila je da će baka Kata i suprug danas biti zbrinuti i smješteni u grijani kontejner. 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju