Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Koalicija se složila

Dogovoren okvir za proračun 2010., ostaje u okvirima ovogodišnjeg

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Čelnici vladajuće koalicije dogovorili su večeras u Banskim dvorima okvire državnog proračuna za 2010. koji će, po riječima predsjednice Vlade Jadranke Kosor i ministra financija Ivana Šukera, nominalno ostati u okvirima ovogodišnjeg.

Kosor je nakon sastanka s koalicijskim partnerima novinarima kazala kako će proračun uskoro biti gotov, te da će se voditi računa da se donese prije završne izborne kampanje za predsjedničke izbore. ‘Proračun je kakav smo i zamislili, vodit će se računa o svim pokazateljima, dakle, o predviđenom eventualnom rastu od 0,5 posto, kao i o deficitu’, rekla je Kosor.

Pročitajte i ovo Koalicija - 1 Postizborna slagalica Tko će komu? Nitko ne odaje s kim će koalirati nakon izbora, no ime jedne stranke čuje se najviše: "Ako netko izda..." Slika nije dostupna Nakon sastanka koalicije Premijer Plenković: "Idući tjedan nastava u školama ide online, mislimo da je to dobro"

Detalje proračuna večeras nije željela otkriti, a najavila je da će dokument prije donošenja prezentirati javnosti. Predsjednica Vlade Jadranka Kosor kazala je, na pitanje novinara, kako ne zna ništa o najavama nakladnika da će udžbenici u 2010. godini biti besplatni. Izvijestila je da će Vlada već ovog tjedna prihvatiti novi zakon o udžbenicima koji bi morali vrijediti minimalno četiri godine.

Kosor ni večeras nije mogla reći tko će biti novi potpredsjednik Vlade i ministar gospodarstva. Kazala je da intenzivno radi na tome, ali još nije donijela konačnu odluku. Sigurno je tek da te dvije funkcije neće obnašati ista osoba. (Hina)
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene