Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'To je sick'

Ministar Hajdaš Dončić: To je sick!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ministar je rekao da se poskupljenje cestarina neće odnositi na lokalno stanovništvo i one koji imaju ENC.

Na današnjoj konferenciji za novinare Hajdaš Dončić najavio je razmatranje mogućnosti rasta cijena cestarina. 'Do 25.5. uprave HAC-a i AC Zagreb - Rijeka moraju mi donijeti ozbiljan projekt restrukturiranja tih društava i tek nakon toga razmotrit će se mogućnost povećavanja cijena cestarina', rekao je ministar.

Pročitajte i ovo Ilustracija Rok od 60 dana Uskoro bez kolona na autocestama: HAC objavio natječaj vrijedan 100 milijuna eura Ilustracija daljinski nadzor Vozači, oprez! Od nedjelje na nekoliko postaja na autocesti samo bezgotovinsko plaćanje

Objasnio je kako, ukoliko i dođe do povećanja cijena, to se neće odnositi na stalne korisnike, odnosno one koji koriste sustav ENC-a. 'Na primjer osobe koje putuju iz Karlovca u Zagreb na posao, tom odlukom neće biti obuhvaćene', rekao je Hajdaš Dorčić, dodavši da je ukupni dug HAC i AC Zagreb-Rijeka 27 milijardi kuna.

>> Ministar Hajdaš Dončić: Cestarina će poskupjeti!

Na upit je li to financiranje lošeg poslovanja tih društava, ministar je kazao kako je detaljno upućen u njihovo stanje te da one nemaju potencijal za daljnje ulaganje, već 'usudio bih se reći, čak ni zadržavanja statua quo.'

Objasnio je da su sklapani ugovori o radovima na temelju idejnih studija, da za neke radove nisu bila osigurana sredstva, pa čak ni građevinske dozvole, za što je ministar rekao da je bilo nezakonito. 'Neću dozvoliti da direktori potpisuju ugovore za radove, a da nemaju za njih ni osigurana sredstva ni građevinske dozvole. To je malo sick!', bio je jasan ministar Hajdaš Dorčić.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene