Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna
uživo

UŽIVO Milanović: "Ovo je priprema za državni udar"

Skuplji put do mora

Ministar Hajdaš Dončić: Cestarina će poskupjeti!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Novi ministar promerstva, prometa i infrastrukture Siniša Hajdaš Dončić ne donosi dobre vijesti.

'Svi građani koji samo povremeno koriste autoceste i nemaju popuste, poput ENC-a ili kartice, plaćat će skuplju cestarinu, potvrdio je ministar Hajdaš Dončić za Novi list.

Pročitajte i ovo Od ponoći skuplja cestarina (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Brže putovanje ljudi i robe Velika novost za vozače na autocestama u Hrvatskoj i Srbiji Ilustracija Rok od 60 dana Uskoro bez kolona na autocestama: HAC objavio natječaj vrijedan 100 milijuna eura

Dodao je kako za to ima rješenje koje namjerava predložiti Upravi Hrvatskih autocesta i ARZ-u.

>> Hoće li Kinezi investirati u Luku Ploče i nizinsku prugu Rijeka - Zagreb?

'Tražit ću da naprave diverzifikaciju cijena na način da česti korisnici koji koriste elektronsku naplatu cestarine (ENC) imaju dodatne povoljnosti i popuste, odnosno da se za njih cijena ne mijenja. Za sve ostale spreman sam razgovarati o povećanju cestarine na autocestama u Hrvatskoj. Uvjet je da se cestarina stalnim i učestalim korisnicima ne mijenja, jer se time bitno ne remeti konkurentnost hrvatskog gospodarstva', rekao je ministar Hajdaš Dončić.

 

 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene