Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nasilje nije hrabrost

Dodijeljene nagrade Luka Ritz: Ove godine otišle su u ruke Niki Vitliću i Ardijani Devi

Aktualno Galerija Ardijana Deva, dobitnica nagrade Luka Ritz Ardijana Deva, dobitnica nagrade Luka Ritz Foto: DNEVNIK.hr Nagrade Nagrade Foto: DNEVNIK.hr Nagrade Nagrade Foto: DNEVNIK.hr Nagrade Nagrade Foto: DNEVNIK.hr +1 Nagrade Galerija 1/6 >>
Ministarstvo znanosti i obrazovanja dodijelilo je nagrade "Luka Ritz" za promicanje tolerancije i škole bez nasilja. Dobitnici nagrada su Niko Vitlić i Ardijana Deva.

U ministarstvu znanosti i obrazovanja dodijeljene su godišnje nagrade "Luka Ritz" za promicanje tolerancije i škole bez nasilja. 

Nagrade su dobili učenik osnovne škole iz Tučepa, Niko Vitlić i učenica srednje škole iz Svetog Ivana Zeline, Ardijana Deva. Nagrada se sastoji od skulpture, posebnog priznanja u obliku povelje te jednogodišnje stipendije u iznosu od 150 eura na mjesec.

Pročitajte i ovo Ilustracija Uznemirujuće prijetnje Očajnički vapaj dviju djevojaka u strahu: ''Nitko nas ne štiti od nasilnika. Ne želimo biti nova Nizama"

Posebna priznanja dodijeljena su i učenicima Niku Jajčeviću i Anni Šimić.

"Neki dječak iz razreda me udario, a ja mu nisam želio vratiti. Nisam se htio ponašati kao neki nasilnik", rekao je Niko Vitlić, ovogodišnji dobitnik nagrade.

Pročitajte i ovo Ilustracija Zagreb želi ojačati prevenciju Vršnjačko nasilje: Svaki drugi učenik u Zagrebu svakodnevno je žrtva vrijeđanja i ismijavanja

"Ova nagrada mi je ponos, ponos mojim roditeljima i ponos meni i ponos mojoj školi koja je isto sa mnom i djelatnicima i jako sam sretna", nije skrivala sreću i ponos učenica Ardijana Deva.

Priču pogledajte u prilogu novinarke Željke Škreblin. 

 

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.
 

 


 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene