Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Dobre brojke u turizmu

Split vrvi od gostiju, ali Žnjan gradu nije na ponos: "Ljudi negoduju da nema WC-a i ležaljki, dogradonačelnik to smatra smiješnim"

Hrvatska bilježi sjajne turističke rezultate, doznaje Dnevnik Nove TV. U zemlji trenutačno boravi 300 tisuća gostiju. Vidljivo je povećanje i u dolascima i noćenjima u odnosu na prošlu godinu, kao i 2019. Split vrvi turistima kao u srcu ljeta. Ali ima nešto, što slici koju nose u svijet, nikako ne ide u prilog.

Svibanj je u Hrvatskoj bio 23 posto bolji u dolascima i 19 posto u noćenjima. Za 3 posto je to bolji rezultat od dolazaka 2019. i 6 posto u noćenjima.

Od početka godine do 28. svibnja ostvareno je 3,6 milijuna dolazaka i 11,1 milijun noćenja. Za 27 posto je to bolje od prošle godine u dolascima i 18 posto u noćenjima.

Reporter Dnevnika Nove TV Mario Jurič navodi kako se slike sa Žnjana gradu ne idu na diku i ponos. Mnogi se već kupaju, more je toplo.

Pročitajte i ovo Ilustracija Samo za domaće Njegov je oglas za apartmane na Jadranu podigao prašinu na društvenim mrežama, a za DNEVNIK.hr kaže: "Stavim takve cijene da ne bude bauk"

"Ali, s Bačvica negoduju zbog nepokošene trave, nema ležaljki, suncobrana ni WC-a. Sjećamo se kako je vlast obećavala - renesansu. Vrijeme je da se napokon i vidi", izvjestio je Jurič.

"Žnjan je tema iduće sjednice Gradskog vijeća na kojoj bi se trebalo govoriti o sredstvima za uređenje plaže. Dogradonačelnik Ivošević pak manjak ležaljki i suncobrana na Bačvicama naziva smiješnima. Grad, kaže, polako rješava sve probleme pa će nekadašnji kafić biti WC", dodaje.

Od početka godine Split bilježi 21 posto više dolazaka i 35 posto više noćenja u odnosu na prošlu godinu. Lijep je to uvod u ono što slijedi idućih mjeseci.

Pročitajte i ovo Ilustracija Podijelio na društvenoj mreži Oglas za apartmane na Jadranu privukao niz pozitivnih komentara: "Ove godine iznajmljujem samo domaćima"

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene