Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Unatoč školi, kiši i zahladnjenju

Dobra posezona i u 2012. godini: Turisti još uvijek stižu!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ni početak školske godine diljem Europe, ni prve kiše i zahladnjenje nisu otjerali turiste s Jadrana, stoga su na Kvarneru odlučili produljiti sezonu.

Sivi oblaci nad Kvarnerom nisu pokvarili raspoloženje turista koji su dan iskoristili za šetnju Učkom. 'Dan je kao stvoren za izlet u ovu prekrasnu prirodu, mala pauza od sunčanja i kupanja, rekao je Gerhard', gost iz Njemačke.

Ipak i na odmoru je većina ovisna o suvremenoj tehnologiji. 'Svi zainteresirani ovdje mogu besplatno surfati, obavljati svoje poslove, apsolutno sve što treba uz uživanje u šumi i svježem zraku, rekla je Željka Stašić iz parka prirode Učka.

Mjerodavno Ministarstvo za slične je projekte osiguralo 32 milijuna kuna , a riječ je o,uglavnom, nepovratnim sredstavima. 'Moram reći da sam pomalo razočaran s pristiglim prijedlozima vezanim za projekt inovacije u turizmu, očekivao sam daće ljudi biti kreativniji', rekao je Veljko Ostojić, ministar turizma.

>>
Sezona ušla u rujan, ljeto se još odlično drži s brojem odlazaka

Ipak, novih ideja ne nedostaje. U Crikvenici su otvorili cestu plave ribe. 'Namjera nam je da to postane dio stalne ponude svih naših restorana te da obilježimo sve te objekte posebnim znakom, posebnom markom', kazala je Marjana Biondić, direktorica TZG Crikvenice.

Prema najavama ovo bi mogla biti jedna od boljih posezona. 'Mi smo zadovoljni s ovom sezonom, a i podsezonom. Deveti je mjesec, evo prva polovica nam je već puna a i druga polovica se jako dobro puni', kazala je Vesna Hocenski, glasnogovornica hotelske kuće s Lošinja.

Kvarnerski turistički radnici tvrde da se trud isplati. Raznolika ponuda, od sportsko - rekreativnih aktivnosti do ukusne domaće hrane, svakako će biti presudna u odluci turista gdje i koliko odmarati na sljedećem godišnjem odmoru.

Pročitajte i ovo Turistička sezona, ilustracija - 2 Podatci Porezne uprave Odlični turistički rezultati: "S velikim entuzijazmom i zadovoljstvom krećemo prema postsezoni" Slika nije dostupna Turisti prepoznali kvalitetu Leži li u ovome ključ cjelogodišnje turističke sezone?

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene