Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Što rade inspektori?

Dobili kredit od 4 i pol milijuna, ali za plaće nemaju!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon 12 inspekcijskih nadzora i dalje rade, dok radnici plaće ne dobivaju.

Kadrovi koje možete vidjeti u prilogu, ekipi Provjerenog dostavili su bivši djelatnici Eko Velebita, tvrtke za obradu i recikliranje ambalažnog otpada iz Gračaca.

Pročitajte i ovo Zoran Milanović, Andrej Plenković - 3 Večeras u Provjerenom Ako ste ih zaboravili: Plameni jazavac, gojenac, šmrkavac, nilski konj... Nisu to klinci, nego najmoćniji političari u Hrvatskoj Provjereno: slučaj Damira Škare - 4 Škarina žrtva Prvo ju je silovao pa su je pokušali ušutkati: "Bilo je strašno, ali sve bih ponovno učinila"

Snimka pokazuje, tvrde, ono što su često radili - ispuštali otpadne vode na otvoreno tlo! Snimljeno je u potpunoj suprotnosti s izjavom koju je tijekom snimanja priče o Eko Velebitu u Gračacu, protekle godine dao tadašnji direktor Slavko Mamić. 'U Eko Velebitu u samom proizvodnom procesu u obradi otpadnih voda postoji zatvoreni recirkulacijski krug obrade otpadnih voda', tvrdio je tadašnji direktor poricajući bilo kakvu mogućnost postojanja tzv. sakrivenih bazena ili ispuštanja vode iz njih. I tada su bivši radnici tvrdili suprotno. Voda se izlijevala na tlo, ekološki standardi nisu se poštivali, inspekcije su dolazile i prolazile, i nikad ništa nisu našli, izjavili su tada za Provjereno.

>> Radnici razotkrili potencijalnu eko katastrofu?

Nakon 12 inspekcijskih nadzora, Ekovelebitu je konačno naloženo da sanira goleme količine otpada u svom dvorištu. Uzročno posljedičnu vezu s emitiranjem priloga u Provjerenom upravo uoči takvog rješenja nije teško uočiti.

Što je kamera zabilježila u ponovljenom posjetu Gračacu, pogledajte u prilogu Provjerenog!

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene