Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Nakon 12 inspekcijskih nadzora i dalje rade, dok radnici plaće ne dobivaju.


Kadrovi koje možete vidjeti u prilogu, ekipi Provjerenog dostavili su bivši djelatnici Eko Velebita, tvrtke za obradu i recikliranje ambalažnog otpada iz Gračaca.

Vezani članci Marija Milanović Osobu s teškoćama proglasili nesposobnom za posao spremačice pa na to mjesto zaposlili kćer predsjednika vijeća vrtića Provjereno: Kruno Topolski - 1 Odrasli su na mjestu na kojem ne bi trebalo odrastati nijedno dijete: "To mi je pomoglo da budem čovjek kakav sam danas"

Snimka pokazuje, tvrde, ono što su često radili - ispuštali otpadne vode na otvoreno tlo! Snimljeno je u potpunoj suprotnosti s izjavom koju je tijekom snimanja priče o Eko Velebitu u Gračacu, protekle godine dao tadašnji direktor Slavko Mamić. 'U Eko Velebitu u samom proizvodnom procesu u obradi otpadnih voda postoji zatvoreni recirkulacijski krug obrade otpadnih voda', tvrdio je tadašnji direktor poricajući bilo kakvu mogućnost postojanja tzv. sakrivenih bazena ili ispuštanja vode iz njih. I tada su bivši radnici tvrdili suprotno. Voda se izlijevala na tlo, ekološki standardi nisu se poštivali, inspekcije su dolazile i prolazile, i nikad ništa nisu našli, izjavili su tada za Provjereno.

>> Radnici razotkrili potencijalnu eko katastrofu?

Nakon 12 inspekcijskih nadzora, Ekovelebitu je konačno naloženo da sanira goleme količine otpada u svom dvorištu. Uzročno posljedičnu vezu s emitiranjem priloga u Provjerenom upravo uoči takvog rješenja nije teško uočiti.

Što je kamera zabilježila u ponovljenom posjetu Gračacu, pogledajte u prilogu Provjerenog!

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju