Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Vlasnik tvornice prijavljen

Radnici razotkrili potencijalnu eko katastrofu?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zagrebačkoj općini Rugvica prijeti eko katastrofa! Nakon četiri godine sumnji da se tu donosi opasan otpad, radnici jedne tvrtke napokon su priznali - mi smo vozili i zakopavali opasan otpad i to po nalogu vlasnika tvrtke!

Prošli je tjedan na teren izašla i policija. Izuzeti su uzorci kako bi se utvrdilo je li doista riječ o otpadu opasnom za zdravlje. Naime, radnici pričaju da su u općini Rugvica godinama zakopavali kante, bačve i kanistre opasnog otpada.'Od azbesta, do kiselina, ulja, staklene vune, stakla, sve što se koristi na gradilištima je završilo tu', kaže pomoćni radnik Marijan Majić.

Pročitajte i ovo Policija, ilustracija Drama na Črnomercu Lažno prijavio da je ispred trgovačkog centra postavljena bomba: Policija ga uhvatila Napad na svećenika u Sydneyju Istraga u tijeku Izbo biskupa zbog vjerskog ekstremizma, premijer hitno okuplja sigurnosne službe: "Mogu biti sretni što su živi..."

Da vozi i zakopava opasan otpad Marijan je znao od početka. Ali, nije se usudio prijaviti svog vlasnika. Sve donedavno. 'Nisam ga se nikada usudio prijavit dok nismo došli do situacije, odnosno načina na koji se ponaša prema nama,od neisplate plaća pa dalje', dodaje Majić.

Prozvani vlasnik tvrtke Izba-mi pred kamere ne želi. Na pozive i poruke se oglušuje. Da je na ovom području opasan otpad, sumnja se od 2007. godine. Marijan ne ide više ni blizu. Na bolovanju je.'Mještani su jako malo znali. Znala je Općina, e sad koliko je komunalni redar podnosio prijava protiv njega, ali i on je bio nemoćan. A mi smo radnici, nas 90%, mi smo znali', kaže Majić.

Načelnik Rugvice za tu priču, kaže, zna već 4 godine, ali nemoćan je. 'Znamo da istražitelji istražuju, da su izvršene iskopine i da je izuzet jedan dio tih bačvi i tih predmeta', načelnik Općine Rugvica Ivan Remenar. Mještani Rugvice sada čekaju rezultate. Nadaju se da posljedice nisu nastupile. Ministrica Holy, koja je ambiciozno krenula u borbu s eko problemima, danas poručuje - šaljem inspekcijski nadzor.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene