Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Čelnik HSP-a optužio Vladu

'Do slučaja Purda ne bi došlo da nema potpisanih sporazuma'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Popis hrvatskih branitelja, osumnjičenih za navodne zločine počinjene u Domovinskom ratu, duži je nego što se govori u javnosti.

Rekao je to danas u Osijeku zapovjednik obrane grada, pukovnik Nikola Jaman, potvrdivši da DORH vodi istragu i protiv njega. 'I ja sam ovog momenta u rukama DORH-a te u rukama istražitelja i to zbog nekakva četiri slučaja koja su se događala u Osijeku', potvrdio je Jaman.

Pročitajte i ovo Odlikovanje branitelja - 1 Nakon 30 godina Predsjednik Milanović odlikovao branitelje: "Ovo je malen, ali i velik dug časti koji Hrvatska ima prema vama" Darko Nekić - 1 NAJAVA DRŽAVNOG TAJNIKA Raste osnovica za invalidninu i druga braniteljska prava, evo kome ide najviše

>> 'Udarali su nas palicama, sve smo potpisali'

>> Sedam branitelja pod istragom

S druge strane, Hrvatska stranka prava od Vlade i Predsjednika traži trenutačno zaustavljanje progona branitelja i podizanje tužbe protiv Srbije za ratnu odštetu. Stranka zahtijeva i reviziju aboliranih te objavu skrivenih sporazuma Hrvatske i Srbije.

'Potpisivanjem međunarodnih sporazuma o izručivanju dovela nas je do ovakve situacije. Pitanje bi li Bosna i Hercegovina, u kojoj se Purda nalazi, imala bilo kakvu pravnu osnovu da uhititi Purdu da nije bilo nekih potpisivanja određenih sporazuma prošle godine', izjavio je Danijel Srb, predsjednik HSP-a.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene